Hoe Fajah Lourens publiekslieveling werd dankzij Expeditie Robinson

Toen Fajah Lourens begon met survivallen bij Expeditie Robinson was ze slechts een ex-soapie. Tien weken later is ze bij de kijkers van de expeditie uitgegroeid tot een volksheldin. 

Meteen in de eerste aflevering werd Fajah Lourens al weggestemd door haar medekandidaten. Ze vonden de actrice/dj maar een zeur met een grote mond. Maar zo gemakkelijk liet Fajah zich niet weg krijgen. Ze overleefde wekenlang in de akelige mangrove, zonder een tropisch strand in zicht. En het iele meiske versloeg elke aflevering iedereen die het tegen haar op durfde te nemen in de afvallersfinale. 

Pokertweelingbroertjes

Na de samensmelting hoorde Fajah eindelijk weer bij de groep, maar toen kreeg ze te maken met diverse complotten die tegen haar werden gesmeed. Ook daar wist Fajah zich op ingenieuze wijze uit te redden. De zich onoverwinnelijk wanende Belgische pokertweelingbroertjes Christophe en Matthias moesten zelfs het onderspit delven tegen de Amsterdamse. Zij werkte Matthias de wedstrijd uit en iedereen thuis op de bank juichte.

Vervelende Joke

Belgen en Fajah waren sowieso geen gelukkige combinate. Ze kreeg ruzie met choreografe Min-Hee, met Gene en met die vervelende Joke. Net voor de finale, toen Fajah dacht dat ze veilig was, besloten de onafscheidelijke Fatima, Peggy en Christophe alsnog af te rekenen met haar. Maar ook dat plan viel in het water. Dit keer doordat Fajah heel lang op een balk in zee kon staan. 

Duizenden berichten

Fajah bleek een doorzitter die zich door niets en niemand klein laat krijgen. En dat zien wij tv-kijkers liever dan voortdurend bekokstovende en complotberamende deelnemers die altijd tactisch spelen. In Spits vertelt Fajah dat ze is overstelpt door fanmail dankzij haar optreden. „Echt ongekend, ik werd er op den duur zelfs emotioneel van. Duizenden berichten, duizenden! Duizenden mensen die mij fantastisch vinden, dat is toch ongelooflijk? En ik ben gewoon mezelf geweest."

Finale

In de finale van vanavond ligt Fajah voorlopig tweede. Peggy heeft tot nu toe de beste papieren voor de overwinning in Expeditie Robinson

 

Reageren