Hoe zit het met deze chemie?

Jan Wolkers (1925-2007) publiceerde in 1981 de roman Brandende Liefde, die twee jaar later werd verfilmd met 'Wolkersmeisje' Monique van de Ven en Peter Jan 'Meneer Kaktus' Rens in de hoofdrol (foto inzet).

Het verhaal in een notendop: een jonge kunstenaar krijgt Franse les van een dame in Amsterdam. Hij wordt verliefd op een jonge vrouw die in hetzelfde pand woont, maar al getrouwd is.

Lubbe
De film werd redelijk ontvangen, hoewel Monique er later over zei: „Jan Wolkers zegt altijd: ‘Als Huub van der Lubbe de hoofdrol had gespeeld, was het een prachtige film geworden.’”

Probleem
Monique: „En dat is ook mijn grote probleem met Brandende Liefde: er was totaal geen chemie tussen mij en Peter Jan Rens. Doodzonde; dan zie je hoe belangrijk casting is.” Nu is er ook een musical van gemaakt, en vanavond komen de acteurs en Karina Wolkers erover aan het woord.

Hoofdrollen
Daniƫl Boissevain en Catherine ten Bruggencate nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Dat ze goed kunnen zingen en acteren, weten we, maar... belangrijker nog: hoe zit het met die chemie?

Reageren