Hoeveel weet jij van 2012? - Achtergrond

Ben jij op de hoogte van alle gebeurtenissen uit 2012? Doe vanavond dan mee met De Nationale 2012 test.

Welke enorme fout maakte de kapitein van het cruiseschip Costa Concordia? Wie stuurde het Facebookbericht over het Project X-feest in Haren door? En hoelang duurde de bevalling van Barbie? Het zijn zomaar een paar vragen die voorbij kunnen komen in De nationale 2012 test.

BN'ers alom

In de quiz komen uiteenlopende nieuwsfeitjes van het afgelopen jaar aan bod. Verschillende BN’ers durven het aan om in de studio hun kennis over 2012 te laten testen. Onder anderen acteur Gesa Weisz (Alleen Maar Nette Mensen), judoka Edith Bosch, cabaretier Viggo Waas, presentatrice Barbara Barend en visagist en presentator Thijs Willekes laten hun licht schijnen over het afgelopen jaar.

Doe mee!

Bekend Nederland neemt het niet alleen tegen elkaar op, maar gaan ook de strijd aan met de publieksvakken. De studio zit vol met middelbare scholieren uit Haren, parachutisten, voetbalsters, studenten en Bijlmermeisjes. Th2012 testuis vanaf de bank meedoen kan ook. Ouderwets met pen en papier of via de iPad, mobiele telefoon of computer. Hoe dat in z'n werk gaat, vindt je op de website van BNN. Wie weet er het meest van 2012: de BN’ers, het publiek of uzelf?

Reageren