Hoge omroepsalarissen: het vervolg

De nieuwsstroom over de salarissen bij de publieke omroep blijft maar doorgaan. Nadat eerder al bekend werd dat minister Plasterk druk bezig is met het doordrukken van de Balkenendenorm voor salarissen van presentatoren, beginnen bij de omroepen nu ook mensen actie te ondernemen.

Zo heeft omroep BNN besloten het inkomen van voorzitter en presentator Patrick Lodiers te verlagen. Ook moet Patrick de inkomsten die hij had met nevenactiviteiten, terugstorten op de rekening van de omroep. Patrick stond voor ruim 320.000 euro op de begroting van BNN.

Vier ton voor overspanning
Tegelijkertijd werd bekend dat presentatrice Loretta Schrijver bij haar vertrek bij omroep Max een afscheidsbedrag van 413.000 euro meekreeg. Dat staat gelijk aan uitbetaling van haar salaris tot 1 juli 2010, de datum waarop haar contract eigenlijk af zou lopen.

Loretta vertrok bij Max nadat ze ziek thuis kwam te zitten, maar tijdens die ziektetijd wel de kracht kon vinden om een tekenfilm in te spreken. De presentatrice was eigenlijk ziek wegens overspanning.

Schaap over dam
Of er meer omroepen het voorbeeld van BNN gaan volgen en de salarissen onder de loep gaan nemen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel lijkt het voor de hand liggend dat een afscheidspremie als bij Loretta niet snel meer voor zal komen.

Reageren