Holland's Best Fashion Designers van start

Benelux' Next Top Model, wat direct voor Holland's Best Fashion Designers wordt uitgezonden op RTL 5, trok 653.000 kijkers. Toen de modeonterwerp-talentenjacht begon verloor RTL 5 kijkers en strandde het op 392.000.

In het programma strijden geen individuen, maar duo's tegen elkaar om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. De winnaars krijgen dan ook niet zomaar iets. Ze mogen een complete modelijn ontwerpen voor Björn Borg, die de dag ná de finale-uitzending in 1200 winkels zal komen te hangen. Daarnaast nemen ze ook nog een leuk bedrag van 25.000 euro mee naar huis.

De koppels moeten niet alleen goed kunnen ontwerpen maar dienen ook de commerciële kanten van mode te beheersen, zoals doelgroep, promotie en verkoop.


Chantal en Viola
Een koppel uit het programma zijn Viola en Chantal. Ze zijn 31 en 33 jaar en wonen beiden in Amsterdam. Chantal volgde een opleiding Digital Media Design en Viola deed MTS Mode en Kleding. Hun favoriete ontwerpers zijn Vivienne Westwood, Prada en D’squared.

chantal_viola_HBFD

Waarom besloten jullie mee te doen?

"We zagen de oproep voorbij komen en hadden op dat moment allebei geen werk. Vaak maken we samen kleding en zijn we bezig met mode. We vonden het daarom een leuke uitdaging om voor een bekend sportmerk te gaan ontwerpen."

De opnames zitten er al op, hoe kijken jullie erop terug?

"Het was een hele leuke ervaring. We hebben dingen gemaakt die we wellicht anders niet snel zouden ontwerpen. Het is ook een hele ervaring om met zoveel man in een huis te wonen en je leert de TV-wereld kennen."

Van welk duo waren jullie meteen onder de indruk?

"Maudy en Camilla. Zij hadden onwijs goede ideeën, het kleurgebruik was goed en ze wisten welke stoffen ze moesten gebruiken."

We stelden Nikkie Plessen ook nog een paar vragen:

Reageren