Holland’s got talent echt op vrijdag

De SBS-talentenjacht Holland's got talent verhuist voorgoed naar vrijdagavond. Het programma gaat de concurrentie dus aan met Dancing with the Stars op RTL 4 en ontwijkt de finale van het Songfestival op zaterdag.

Op zaterdagavond maakt de talentenjacht plaats voor de premièrefilms van SBS.

Holland's got talent was vorige week voor het eerst op vrijdag te zien, omdat het programma anders recht tegenover de X Factor-finale stond. Het feit dat HGT daarmee recht tegenover de herdenking van de slachtoffers kwam te staan, deed veel stof opwaaien. (Zie eerder nieuws hieronder.)

---

Eerder nieuws:

Holland's got talent tijdens herdenking (7 mei 2009)

Ondanks dat heel Nederland aanstaande vrijdag stilstaat bij de herdenking van de slachtoffers van de ramp in Apeldoorn, heeft SBS 6 besloten om Holland's got talent uitgerekend deze week naar vrijdagavond te verplaatsen.


Concurrent RTL verplaatste eerder juist de finale van kijkcijferkanon X-factor naar zaterdag, om zo ruimte te bieden aan een speciale uitzending over de herdenking van vrijdag.

Scoren
Volgens insiders hoopt SBS 6 met het verplaatsen van Holland's got talent over de rug van de herdenking de kijkcijfers van het sluimerende programma op te krikken.

Vrijdag
De talentenjacht trekt steevast minder dan een miljoen kijkers op de zaterdagavond. De vorige editie zat daar ruim boven, die toen nog op vrijdagavond te zien was.

Verplaatsen
Toen bekend werd dat RTL deze vrijdagavond vrij houdt voor de herdenking en X-factor óók op zaterdag te zien is, besloot SBS om Holland's got talent naar de vrijdag te verplaatsen. Dat het een avond is waarop heel Nederland stil staat bij de tragedie in Apeldoorn, lijkt de zender niet echt van belang te vinden.

De hoofdprijs
In plaats van Holland's got talent wordt zaterdag nu De hoofdprijs uitgezonden. Deze serie is normaal gesproken op de vrijdag te zien.

Reageren