Hollands glorie bij de Gouden Roos

Een kijkcijferhit werd het niet, maar Eyeworks en Wendy van Dijk winnen begin mei misschien wel een Gouden Roos: Million dollar wedding werd genomineerd in de categorie Entertainment. Ook een aantal andere Nederlandse programma's maken kans op deze Europese tv-prijs.

Lucille Werner zal bijvoorbeeld erg verheugd zijn over de nominatie van CAPaward. In dit programma, net als zijn voorganger Mis(s)verkiezing een initatief van Lucille, komen mensen aan bod die van hun handicap een 'CAPability' hebben gemaakt. De TROS gaat CAPaward in augustus uitzenden.

SpangaS
Ook de NCRV maakt kans op een Gouden Roos; in de categorie Drama is hun SpangaS genomineerd. De jeugdserie viel afgelopen oktober al eerder in de prijzen, want toen won SpangaS de Gouden Stuiver op het Gouden Televizier-Ring Gala.

Ik wed...
Naast Million dollar wedding heeft RTL nog een klein succesje te vieren. MasMedia's Challenge - in Nederland het programma Ik wed dat ik het kan - is ook genomineerd voor een Roos. Maar er kan natuurlijk niet te vroeg worden gejuicht: de rozen worden tijdens het Gouden Roos Festival in het Zwitserse Luzern uitgereikt. Het festival loopt van 2 tot en met 5 mei.

Reageer
Welk programma verdient volgens jou een Gouden Roos? Reageer!

Reageren