Homer Simpson is de grootste

Homer Simpson is volgens het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly de grootste film- en tv-persoonlijkheid van de laatste 20 jaar.

Vanwege het eigen 20-jarig bestaan heeft het Amerikaanse blad Entertainment Weekly een lijst met de honderd grootste tv-persoonlijkheden opgesteld. Onder andere Harry Potter, Buffy The Vampire Slayer en South Parks Eric Cartman zijn hoog op de lijst te vinden.

Eten
Homer Simpson staat in de animatieserie The Simpsons vooral bekend om zijn liefde voor eten. Volgens geestelijk vader Matt Groening kunnen veel mensen zich daarom met hem identificeren.

Daniel Radcliffe, wiens alter ego Harry Potter de nummer twee van de lijst bezet, heeft zo zijn eigen mening over de verkiezing. Voor hem staat onder andere Eric Cartman, de altijd pessimistische en moreel onverantwoorde dikkerd uit South Park, hoog op het lijstje.

"Hij is de perfecte anti-held", vindt Radcliffe. "Alles wat hij doet kan in moreel opzicht niet, maar om de een of andere reden kies je toch altijd zijn kant!"

Captain
Ook Rachel (Friends), Morpheus (The Matrix) en Captain Jack Sparrow zijn in de lijst terug te vinden. De volledige lijst is niet bekendgemaakt: daarvoor mag men de Entertainment Weekly van deze week kopen.

Reageren