Homoprijzen voor tv-land

De Amerikaanse homo-organisatie GLAAD deelde maandagavond weer haar jaarlijkse prijzen uit aan bekende Amerikanen die iets goed hebben gedaan voor de homo-emancipatie. Traditiegetrouw gingen veel prijzen naar tv-sterren en -series.

Zo kreeg de openlijk lesbische actrice Cynthia Nixon (foto), bekend van Sex and the City en Brothers & Sisters, een speciale prijs voor al haar voortrekkerswerk voor de integratie van homo's en lesbo's.

De actrice pleit al heel lang voor een opgesteld burgerlijk huwelijk in de VS. Nu kunnen Amerikaanse homo's en lesbo's bijna nergens trouwen.

Cynthia's serie Brothers & Sisters kreeg de prijs voor Beste dramaserie met een homo/lesbische verhaallijn.

Ook nog...
Acrice Sigourney Weaver kreeg een prijs voor Beste miniserie voor haar rol in de serie Prayers for Bobby. In die serie speelt Weaver een moeder die het in de jaren '70 maar moeilijk heeft met de homoseksualiteit van haar zoon.

Niemand minder dan Oprah Winfrey kreeg een prijs voor een uitzending waarin ze Ellen DeGeneres en haar vriendin Portia de Rossi op bezoek had.

Joy Behar, co-host van de vrouwentalkshow The View, kreeg een prijs voor Uitmuntendheid in de media, omdat ze altijd opkomt voor homorechten in het praatprogramma.

Voorbeeldrol
GLAAD is de Amerikaanse variant van het COC. De organisatie bestaat al twintig jaar en zet zich al die tijd al in voor de rechten van homoseksuelen. De organisatie beloont bekende Amerikanen die positief zijn over homoseksuelen, omdat ze hoopt dat ook andere Amerikanen homoseksuelen op die manier sneller accepteren.

Reageren