Hondenfluisteraar Cesar Millan onder vuur in Engeland

De immens populaire Cesar Millan krijgt in Groot-Brittannië keiharde kritiek op de manier waarop hij honden opvoedt. Hij zou veel te ruw zijn met de viervoeters.

Een eigen tv-programma’s, uitverkochte zalen en duizenden fans: Cesar Millan is de redder in nood voor vele hondeneigenaars. Althans in Nederland, want in Engeland en de Verenigde Staten is de methode de 43-jarige Millan omstreden.

Hondenmepper

“Je straft honden, en je slaat ze”, riep talkshowpresentator Alan Titchmarsh, toen Millan te gast was in diens talkshow ‘The Alan Titchmarsh Show’. “Ik heb gezien dat je een hond in zijn keel sloeg om hem te laten gehoorzamen. Dat is onacceptabel.”

Driftbui 

Cesar verweerde zichzelf door te zeggen dat het slechts om een aanraking ging. “Ik wilde hem alleen laten zien wie de baas is. Het is belangrijk om hem uit zijn driftbui te halen.” Ook het Britse publiek heeft moeite met de hondenfluisteraar. Al voor de uitzending waren er protesten over het talkshow-optreden van de hondenfluisteraar. 

Angst en vermijdingsgedrag 

Onze eigen dierenexpert Martin Gaus heeft ook geen goed woord over voor Millan. Over de stijl van Cesar zei hij eens: “Je moet een hond niet grootbrengen met angst en vermijdingsgedrag, maar je moet hem juist opvoeden met het gevoel dat goed gedrag iets oplevert.”

Meer over:

Reageren