Horatio uit CSI: Miami in de ban van seksbom - Achtergrond

Een licht belegen seksbom legt Horatio het vuur na aan de schenen in deze aflevering van CSI: Miami. Het is ‘good old’ Raquel Welch, alias maffiamoeder Vina Navarro.  

Op een stuk privéstrand in Miami is een meisje vermoord. Terwijl Horatio en Tom het slachtoffer aan een nader onderzoek onderwerpen en vaststellen dat dit het werk moet zijn van seriemoordenaar Estevan Navarro, landt er een helikopter op de plaats van het misdrijf. Belangrijke sporen gaan daardoor verloren. Maar de diva op leeftijd die uit de heli stapt, vindt dat ze volkomen in haar recht staat. Het is háár grond, betoogt ze, en het onderzoek bezorgt haar een slechte naam. Of Horatio de zaak maar zo snel mogelijk wil afhandelen. De leider van het CSI: Miami-team beseft dat hij oog in oog staat met niemand minder dan Vina Navarro, het hoofd van de maffiafamilie en de moeder van Estevan. 

Doortrapt kreng

Raquel Welch speelt de rol van de vrouw die alles volgens de regels doet en de politie geen strobreed in de weg lijkt te leggen, maar intussen de ene val na de andere uitzet. Op haar 72ste ziet Raquel er nog altijd fantastisch uit. Ruim 40 jaar geleden was de Amerikaanse actrice ‘hot as hell’. Dat ze behalve sexy zijn, zoals in One Million Years B. C. (1966), ook kon/kan acteren, bewijzen de Golden Globe die ze verdiende voor haar spel in The Three Musketeers (1973) en haar ster op de Hollywood Walk Of Fame. „Vina is een doortrapt kreng”, zegt ze over haar rol in de ten dode opgeschreven misdaadserie. „Ik heb nooit zo iemand gespeeld, ik stond altijd wel aan de goede kant van de wet. Maar ik vond het heerlijk, ik ben dankbaar dat ik deze kans nog heb gekregen. Het leuke is dat je duidelijk kunt zien dat Vina Horatio van zijn stuk brengt. Hij raakt in de war van haar en is gevoelig voor haar charmes.  Dat is toch geweldig op mijn leeftijd?” 

Femme fatale

Na de uitzending van vanavond zijn er nog drie afleveringen van CSI: Miami te gaan. Door de teruggelopen kijkcijfers is het doek in Amerika gevallen voor de eerste spin-off van Crime Scene Investigation. Hoe het gaat aflopen? Dat moet nog even geheim blijven, maar we kunnen wel verklappen dat Vina Navarro terugkeert en dat Raquel Welch ook op haar oude dag haar reputatie van femme fatale weer zal waarmaken. Horatio is nog niet klaar met haar. Sterker: Vina gaat het hem met haar juridisch adviseurs zo lastig maken dat hij moet vrezen voor het einde van zijn glansrijke carrière als inspecteur. 

Reageren