House maakt plaats voor Cuddy

House-fans opgelet: een aflevering van seizoen zes staat geheel in het teken van dr. Lisa Cuddy. De kijker krijgt een exclusief kijkje in het leven van het personage. Want wat doet zij wanneer de kijker alleen House ziet?

Het is wel heel speciaal: een aflevering met jou in de hoofdrol in plaats van House (Hugh Laurie). Hoe wist je dat dit eraan kwam?

Lisa Edelstein: "Een paar weken geleden zeiden de producers tegen me: 'Er komt een grote Cuddy-aflevering aan!'. Je weet dan niet wat je moet verwachten; het had ook kunnen betekenen dat ik 'maar' vier scènes in mijn eentje had of dat ik naakt in beeld moest, haha."

Of dat je intiem moest zijn met House.

"Eigenlijk doe ik het in deze aflevering allemaal. Er is wat seksuele spanning en er zijn wat 'naaktscènes'. De schrijver, Tommy Moran, kon zich namelijk niet indenken dat ik in deze aflevering géén douche zou nemen..."

Helaas voor de fans van Cuddy en House: je neemt die douche met Lucas (Michael Weston, red.).

"We maken allemaal fases mee in het leven en ik denk dat mijn personage nu wil proberen om een 'normale' relatie aan te gaan. Ik weet niet wat de toekomstplannen zijn voor Cuddy en Lucas, maar mijn ervaring is dat vrouwen die op foute mannen vallen vaak denken: 'Ik ga proberen met iemand te daten, van wie anderen denken dat het een goede man is. Eens kijken hoe dat uitpakt.'"

Is er nog iets waardoor ze zich tot hem aangetrokken voelt?

"Hij is heel groot geschapen, haha."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109182/861e3dde4f88be5f0eba225fd25812c7/article_block

Behandelt de cast je deze week anders?

"Ik laat ze mijn ondergoed met de hand wassen, want daar heb ik zelf geen tijd voor. Hallóóó, ik moet ook mijn tekst leren! (lacht) Nee, Hugh (House, red.) is geweldig. Hij heeft me een bos bloemen gegeven en een van onze producenten heeft hetzelfde gedaan."

Je krijgt nu een idee wat Hugh allemaal meemaakt gedurende de week.

"Ik heb er nooit aan getwijfeld dat het zwaar is wat hij doet: je staat om vier uur 's nachts op, werkt veertien uur per dag en hebt eigenlijk geen leven. Het is in ieder geval beter dan werken in een kolenmijn. Ik denk dat hij ook beseft hoeveel geluk hij heeft gehad: ik heb dat besef in ieder geval wel."

Is er nog hoop voor Huddy (House en Cuddy als koppel)?

"De timing is gewoon bar slecht. Toen hij eindelijk bereid was zich in een relatie te storten, had zij het eigenlijk al opgegeven. Maar ik blijf voor hen hopen!"

Reageren