Hugo Borst stopt met TV

Hugo Borst stopt per direct met het verschijnen op televisie wegens vermoeidheid. Hij stopt ook met zijn column op de sportpagina's van het AD. Wel blijft hij actief als algemeen columnist bij de krant.

Hugo Borst heeft in goed overleg met de leiding van NOS Studio Sport zijn contract opgezegd. Sinds 2002 was Hugo verbonden met Studio Voetbal.

De geplande vierde serie Over vaders en zonen (VPRO) gaat deze zomer niet door. In april staan zes afleveringen gepland van Hard gras (PowNed), die Henk Spaan nu alleen voor zijn rekening zal nemen. In december besloot Borst al te stoppen als tafelheer bij DWDD.

Burn-out
Reden voor vertrek is zijn vermoeidheid. Borst: "Ik ben al maanden doodmoe. Zat tegen een burn-out aan. Ik ben dus erg voorzichtig. Dat ik met tv maken stop heeft meer redenen trouwens. Ik betrapte mezelf in 2010 op een gebrek aan inspiratie. Ik ben erg kritisch op mezelf."

"Ik vind dat een mens alles wat hij doet gepassioneerd moet doen. Dat was te vaak niet meer het geval. Mijn liefde voor voetbal en voetbaljournalistiek heeft in 2010 bovendien een enorme oplazer gekregen. Of ik de eerzucht en ijdelheid om op het scherm te verschijnen hervind, weet ik niet. Ik zie wel. Ik ga lekker schrijven,'' aldus Borst.

Meer over:

Reageren