Hugo Borst weer op televisie

1 juli 2013 16:39 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Hugo Borst keert terug op televisie. Hij zal samen met Henry Schut een presentatieteam vormen met Henry Schut. De twee gaan op zondagmiddag ook als duo aan de slag bij Langs de Lijn.

Hugo Borst stopte eind 2010 met al zijn tv-werk omdat hij tegen een burnout aan zat. Het laatste dat hij deed was de presentatie van het WK Journaal samen met Henry Schut. En dat beviel zo goed dat de twee dat weer gaan doen bij het WK van 2014 in Brazili├ź. „Sinds ik stopte bij onder andere Studio Voetbal heb ik altijd contact gehouden met de mensen van de NOS. En in bijna al die gesprekken kwam het WK voetbal van 2014 ter sprake.’

Langs de Lijn

Nieuw is dat Hugo en Henry de taak van Tim van 't Hek over zullen nemen op zondagmiddag bij Langs de Lijn op radio 1. Hugo Borst: „Na het vertrek van Tom van ’t Hek bij Langs de Lijn spraken we elkaar opnieuw en toen begon Maarten ook over radio. En zo is het dus gekomen. Ik heb nog geen radio-ervaring, dus de rolverdeling tussen mij en Henry zal anders zijn dan bij Tom en Toine. Ik zal meer de side-kick en vragensteller zijn en Henry de presentator. Maar het lijkt me geweldig. Overigens zal ik, tot het WK van volgend jaar, geen andere tv-klussen aanpakken.”

Willem en Koos

Henry Schut presenteert sinds 2005 regelmatig doordeweekse Langs de Lijn-uitzendingen. Schut: „Ik heb het al eens eerder gezegd: ik heb in 2010 echt genoten van het WK Journaal en van de samenwerking met Hugo. Ik vind het dan ook geweldig om weer iets samen met hem te gaan doen. En Hugo is natuurlijk Hugo, waardoor ik denk dat Langs de Lijn ook echt een ander, nieuw geluid krijgt. Bovendien is het een jongensdroom om de zondagmiddag-editie te mogen doen; je naam staat ineens in hetzelfde rijtje als coryfee├źn als Willem Ruis en Koos Postema.”

Meer over