Humberto Tan krijgt dagelijkse talkshow op RTL 4

RTL start dit najaar met een dagelijkse late night talkshow met Humberto Tan als presentator. RTL Late Night moet een fikse concurrent worden voor Pauw & Witteman.

De commerciële zender wilde al jaren een opvolger van het succesnummer Barend & Van Dorp en denkt die nu gevonden te hebben met Humberto Tan.

De kersverse host ontvangt elke werkdag tussen 22.30 en 23.30 gasten uit de wereld van entertainment, sport en politiek. Volgens RTL wordt er gesproken over de actualiteit en de dag van morgen en kunnen we veel variatie tegemoet zien.

Pauw & Witteman

RTL probeert met RTL Late Night kijkers weg te snoepen bij Pauw & Witteman op Ned. 1. Gemiddeld kijken meer dan 1 miljoen kijkers naar dat programma. RTL Late Night begint een half uur eerder dan de VARA-talkshow.

Op Radio 538 vertelde Humberto Tan wat volgens hem het verschil gaat worden met Pauw & Witteman: ‘inhoud, humor en warmte’. Dat de VARA-mannen een inhoudsloos programma maken, lijkt een nogal ongeuanceerde uitspraak, maar zo bedoelt Humberto dat vast niet.

Humberto is de man

Programmadirecteur Erland Galjaard vertelt waarom hij voor Humberto Tan kiest: „Hij is adrem, sympathiek en heeft bewezen een zeer brede interesse te hebben, van sport tot showbizz en van politiek tot het bedrijfsleven. Soms mag het luchtig en is er ruimte voor een vrolijke noot, en ook dan is Humberto voor ons dé man.”

RTL Late Night wordt live uitgezonden vanuit de binnenstad van Amsterdam.

Reageren