Huurmoordenaar met een gebrek

Het gegeven doet wel wat denken aan de briljante film Memento, en eerlijk gezegd doet De Zaak Alzheimer van onze zuiderburen daar ook niet aan onder. Sterker nog, Amerika heeft interesse in het script getoond, en diverse namen circuleren voor de rol van Jan Declair.

Een toonaangevende Amerikaanse recensent zegt hierover: "Het zal niet eenvoudig worden om het spel van Declair te evenaren. Misschien dat Robert De Niro, Dennis Hopper, Gene Hackman of Morgan Freeman het aankunnen." Steek die maar in je zak, Jan!

Staande zaken
Het verhaal: het Antwerpse rechercheduo Vincke (Koen De Bouw) en Verstuyft (Werner De Schmidt) houdt zich bezig met drie ogenschijnlijk los van elkaar staande zaken: kinderprostitutie, een verdwenen topambtenaar en een aanslag met een autobom.

Alzheimer
Maar er blijkt wel degelijk een connectie te zijn: de huurmoordenaar Angelo Ledda (Jan Decleir). Ledda lijdt aan de symptomen van de ziekte van Alzheimer en krijgt het steeds moeilijker om zijn opdrachten uit te voeren.

Machtsspelletje
Als hij door krijgt dat hij zich heeft laten gebruiken voor een politiek machtsspelletje, besluit hij achter zijn opdrachtgevers aan te gaan. De Zaak Alzheimer, naar het gelijknamige boek van Jef Geeraerts, is een vakkundig gemaakte politiethriller met voortreffelijk acteerwerk van met name Jan Decleir.

Reageren