I Know What You Did Last Summer

Vaak bekritiseerd, vaak genoemd, zo nu en dan nagedaan: I Know What You Did Last Summer is een bekende in het filmwereldje.

Vier vrienden rijden op vakantie per ongeluk een visser dood. Niet wetend wat ze het best kunnen doen, besluiten ze het lichaam in zee te gooien en er nooit meer iets over te zeggen.

Wraak
Helaas. De thriller zou geen thriller zijn als de visser iets minder dood is dan onze vrienden dachten. En aangezien hij niet helemaal dood is, is het natuurlijk vrij normaal dat hij even wraak wil nemen.

Misschien nog wel het leukste van het hele concept is de persiflage van Scary Movie. In het eerste deel van de momenteel vijfdelige filmreeks wordt de draak gestoken met I Know What You Did Last Summer.

Perfect gecast
Het origineel verdient echter meer. Natuurlijk is het verhaal vrij standaard, maar de leuke acteurs, die perfect gecast zijn, doen de film boven de middelmaat uitstijgen.

Vooral publiekslieveling Jennifer Love Hewitt, die haar zangcarrière niet echt van de grond zag komen, speelt leuk. Ook Sarah Michelle Gellar is een aardige rol toebedeeld.

Reageren