Iedereen is gek op Tjebbo

Hij had al met Linda gewerkt in Ellis in glamourland en kende Jeroen nog van de Toneelschool: Tjebbo Gerritsma (39). In de comedy Iedereen is gek op Jack speelt hij Jacks broer Marco.

Hielp het bij de auditie dat je Linda en Jeroen al kende?
"Dat is natuurlijk niet de enige reden dat ik de rol heb gekregen, maar er is wel een bepaalde chemie tussen ons. Vooral Jeroen en ik moeten veel om kleine dingen lachen. Hij probeert iedereen uit balans te brengen en dat lukt hem aardig, maar mij lukt het omgekeerd ook. Onbewust en onbedoeld eigenlijk."

Hoe was het op de set?
"Ik vond het fantastisch om met deze mensen te werken. Beppie Melissen, Kees Hulst... Het is een goeie, professionele groep. Omdat velen elkaar al van Gooische vrouwen kenden, was er rust op de set. Het was een enorme ervaring en ik ben blij dat ik ondanks mijn drukke toneelschema kon meedoen. Ik heb er veel van geleerd."

Ben je nu officieel een BN'er?
"Geen idee wat dat betekent. Ik word nu wel meer herkend en aangesproken op straat. In Amsterdam is dat eigenlijk not done, dus het valt reuze mee. Het lijkt mij lastig om, zoals Linda en Jeroen waarschijnlijk, om de minuut herkend te worden."

Op welke rol ben je het trotst?
"In de VPRO-serie De macht van meneer Miller speelde ik een rustige, bedenkelijke man, terwijl ik meestal wat wildere types speel. Ik moest heel klein spelen; dat was een uitdaging. Ik ben ook trots op de toneelvoorstelling Thaibox verdriet van De Toneelmakerij, mijn vaste toneelgezelschap. Ik heb daarvoor zes weken intensief getraind en mijn kop kaalgeschoren. Ik moest me volledig overgeven en het resultaat was ernaar."

Men was vooraf niet laaiend enthousiast over de comedy. Was dat een tegenvaller?
"Het is goed als mensen kritisch kijken. De eerste vertoning aan de pers was dodelijk spannend. Ik was best zenuwachtig en als er dan leuk wordt gereageerd, valt er wel wat van je af. De kracht ligt er vooral in dat we heel serieus spelen en niet grappig willen doen. Het script is ontzettend goed. Naarmate de serie vorderde, leerden we elkaar ook beter kennen. Omdat we bijna alles chronologisch hebben opgenomen, zie je dat terug."

Reageren