IJskoud en ruig: ‘Wie is de Mol? 2012' in IJsland

Art Rooijakkers presenteert de twaalfde editie van Wie is de Mol? in IJsland. Oud-deelnemers Frits -Sissing en Soundos El Ahmadi hebben de eerste aflevering al gezien...


‘Molloten’ heten ze: de trouwe fans van Wie is de Mol? die geen aanwijzing, knipoog of schijnbeweging willen missen die de potentiële Mol in het programma geeft of maakt. Onder BN’ers vind je ook veel molloten. Zoals AVRO-presentator Frits Sissing, Mol-winnaar uit 2010. „Het is gewoon een heel spannend programma. Als ex-Moller leef ik misschien nog wel meer mee. Als de kandidaten zich klaarmaken voor de executie, voel ik meteen weer die emotie van dat moment. En ik weet dat zij door de adrenaline dingen over het hoofd zien die me nu als kijker wel opvallen. Ik zou zo weer meedoen.”

BN’ers leren kennen
Maar voor een tweede keer aan De Mol meedoen, zit er voor niemand in. Hoewel: Art Rooijakkers, winnaar
van vorig jaar, heeft de eer om deze editie in IJsland te mogen presenteren. Frits Sissing heeft, samen met Soundos El Ahmadi, de verliezend finalist van vorig jaar, de eerste aflevering al gezien. Zij vinden dat Art een goede presentator is: hij is afstandelijk, streng en wil geen maatjes met de Mollers zijn. Zo hoort het ook: de kandidaten kiezen zelf wel hun vrienden uit. Dit jaar gaan actrices Hadewych Minis, Marit van Bohemen en Anne-Marie Jung, schrijfster Marion Pauw, rapper Dio, oud-olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, cabaretier Tim Kamps, musicalster William Spaaij, politicus Frits Huffnagel en Een vandaag-presentatrice Liesbeth Staats op zoek naar de Mol. Soundos: „Het leuke aan De Mol is dat je kandidaten op een heel andere manier leert kennen dan in veel andere realityseries. Het gaat er niet om wat iemands lievelingskleur is, maar over hoe iemand denkt. Daar kun je je dan mee identificeren.” 

Trolley in ruig landschap
Als u bang bent dat alle kandidaten
nu wel weten hoe ze het spelletje moeten spelen: dat valt vies tegen. Want bij de start van deze eerste aflevering blijkt meteen dat sommige kandidaten zich totaal niet goed hebben voorbereid op De Mol. Pas als de tien kandidaten in het ruige, IJslandse landschap worden gedropt, realiseren sommige zich dat een trolleykoffer eigenlijk helemaal niet zo handig is... Soundos: „Die eerste zestig seconden zijn al spannender dan menige film!”


Meer over:

Reageren