Ik hou van Holland

Jeroen van Koningsbrugge, Linda de Mol en Guus Meeuwis maken zich op voor weer een nieuw seizoen ‘Ik hou van Holland’, mét nieuwe spelletjes.

Een van de gezelligste spelprogramma’s van de Nederlandse televisie gaat van start met nieuwe afleveringen. Hoewel Ik hou van Holland het beste past bij koude wintermaanden, wanneer we allemaal lekker knus voor de buis zitten, werd het programma de afgelopen maanden toch node gemist. Jeroen, Linda en Guus genoten van een welverdiende vakantie maar zijn er nu weer helemaal klaar voor.

In de tussentijd heeft de redactie van Ik hou van Holland niet stil gezeten. Ze bedachten maar liefst twee ‘nieuwe‘ spellen: ‘zeg geen ja, nee en ehh..’ en ‘Anagrammen’.

Geen ja, geen nee, geen ehhh....
In dit aloude spel wijzen teamcaptains Jeroen en Guus een teamlid aan dat op een kruk naast presentatrice Linda de Mol moet zitten. Linda geeft de kandidaat de keuze uit twee gespreksonderwerpen. Ze stelt vervolgens anderhalve minuut allerlei vragen, waarbij de kandidaat in het antwoord vanzelfsprekend geen ‘ja’, ‘nee’ of ‘ehhh’ mag gebruiken. Bovendien mag hij of zij niet langer dan twee seconden stil zijn. Als de kandidaat twee keer de fout in gaat, is het over en uit. Het team van degene die het ’t langst volhoudt, wint dit spel.

Anagrammen
Elk team krijgt wat anagrammen - woorden waarvan de door elkaar gehusselde letters een nieuw woord vormen - van een Hollands gerecht, een plaatsnaam, enzovoorts. Elk team heeft 90 seconden om zo veel mogelijk oplossingen te geven en mag één keer passen. De gasten! Wie deze spelletjes gaan testen? Dat zijn gasten Tygo Gernandt, dj Afrojack, zangeres Krystl, Dennis Weening, Jeroen Snel en Angela Groothuizen.

Reageren