Ilse showt haar Songfestivaljurk, gemaakt door Claes Iversen

2 mei 2014 14:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ilse en Waylon tonen vanavond om 18:45 uur voor het eerst aan de wereld hoe zij gekleed gaan tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Ontwerpers Iversen en Boelo maakten hun kleding.

De ontwerpers Claes Iversen en Jan Boelo hebben zich uit de naad gewerkt om Ilse en Waylon zo mooi mogelijk te kunnen presenteren op het Eurovisie Songfestival. Claes werkte met zijn teams tussen de 150 en 175 uur aan de jurken.

Wit en zwart

Voor Ilse ontwierp Iversen een witte en een zwarte jurk in een ’Brigitte Bardot-achtig, nostalgisch en retro’ stijl, aldus AVROTROS. Toen Ilse met Claes had afgesproken een witte jurk aan te trekken tijdens het songfestival, belde ze ’m later op of hij toch ook niet een zwarte wilde maken. Dan kon ze altijd nog kiezen. Afbeelding

(© Reinier RVDA)

Uiteindelijk koos Ilse ervoor om tijdens de halve finale in de witte jurk ten tonele te verschijnen. De zwarte jurk is niet geheel voor niets gemaakt. Tijdens de Openingsceremonie aanstaande zondag, doet Ilse de zwarte aan.Afbeelding

(© Reinier RVDA)

Claes Iversen

Claes is trots: "Ik vind het een grote eer om Ilse DeLange te mogen kleden voor dit grote evenement. Het feit dat het festival plaatsvindt in mijn vaderland Denemarken, maakt het nog bijzonderder.” Iversen is niet meteen de eerste de beste ontwerper. Hij ontwierp eerder onder andere de trouwjurk van prinses Viktória Cservenyák, de echtgenote van prins Jaime de Bourbon de Parme.

Afbeelding

(© Reinier RVDA)

Jan Boelo

Ontwerper Jan Boelo had de eer om Waylon in een outfit te steken. Hij krijgt een leren broek aan, met een katoenen overhemd met een velours jasje. Boelo was ongeveer twee weken met de outfit bezig. Uiteraard is ook hij vereerd: “Ik vind het zeer leuk en speciaal om voor iets groots als het Songfestival door Waylon gevraagd te zijn. Door samen veel te brainstormen zijn we tot de look gekomen. Waylon heeft een sterke persoonlijkheid met een zekere nonchalance qua kleding, die goed aansluit bij hetgeen ik met mijn label wil uitstralen. Ik hoop dat dit op het podium ook te zien zal zijn.”

Ilse en Waylon repteerden eerder deze week voor het eerst in Kopenhagen.

Meer over