In de herhaling: Moeder, Ik Wil Bij de Revue

30 juni 2013 13:40 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het was misschien wel de succesvolste serie van eigen bodem in 2012: ­Moeder, Ik Wil Bij de Revue. En Nederland 1 herhaalt deze succesvolle serie in de zomer.

Regisseur Rita Horst was zelf verbaasd over het succes van de serie: „Overweldigend, ik weet niet wat me overkomt, zo positief als iedereen is.” Helaas besloot omroep Max geen vervolg te geven aan de reeks. Maar voor iedereen die hem vorig jaar heeft gemist én voor de echte fans, wordt de serie nogmaals uitgezonden.

De Omroep MAX-serie

Moeder, Ik Wil Bij de Revue speelt zich af in de tweede helft van de jaren 50 en vertelt het verhaal van Bob Somers (Egbert Jan Weeber), de zoon van kolenboer Jacob (Huub Stapel). Bob is voort­bestemd de zaak van zijn vader over te nemen, maar zijn hart ligt niet in de kolenindustrie. Als hij samen met zijn neef Arnold (Mike Weerts) en dorpsbewoonster Jeanne (Noortje Herlaar) - op wie Bob stiekem een oogje heeft - naar een revuevoorstelling gaat, wordt hij verliefd op de theaterwereld.

Bob de toneelknecht

Bob neemt een drastisch besluit en verhuist naar de stad om toneelknecht te worden. Zo rolt hij langzaam maar zeker de wereld van de revue binnen. De liedjes van Wim Sonneveld spelen een belangrijke rol in Moeder, ik wil bij de revue. Rita Horst: „Ik ben een bewonderaar van Wim Sonneveld; zijn lied Het dorp is zelfs het uitgangspunt van de serie geworden.”

Meer over