In de leer bij een Bn'er

In het nieuwe NCRV-programma Xperience nemen succesvolle BN'ers een aantal leergierige jonge talenten onder hun hoede. Elke aflevering krijgen drie mbo-studenten de kans mee te lopen met bekende experts in dat vakgebied.

Door middel van tests wordt beoordeeld wie van de studenten 'het' in zich heeft en de winnaar krijgt een exclusieve stageplek. We bellen met presentatrice Evelien Bosch.

Wat hebben jullie zoal gedaan?
"Een paar stylingstudenten van de opleiding mode & design mochten voor Jan Magazine een fotoshoot voorbereiden met Renate Verbaan in New York. Verder zijn we met Bridget Maasland voor Dutchypuppy naar Roemenië gegaan met drie dierverzorgingsstudenten. Dat was heel heftig."

Straathonden
"Ik dacht altijd: die hondjes van Bridget zijn best zielig, maar er is wel meer aan de hand in de wereld. Maar dan kom je aan in Roemenië, waar 300.000 straathonden leven, waarvan een derde dood langs de weg ligt. Opgehangen aan bruggen of aangereden."

Bij wie zou jij zelf in de leer gaan?
"Ik zou wel graag beter leren interviewen. Zoals Ruby Wax bijvoorbeeld. Zij heeft natuurlijk haar eigen stijl, maar ze weet op een losse manier heel veel uit mensen te krijgen. Joris Linssen (Hello Goodbye) is daar in Nederland heel goed in."

Waarom moeten we kijken?
"Het is een spannend, competitief programma waar mensen de strijd met elkaar aangaan in allerlei vakgebieden. En de BN'ers werken goed mee. Ze zijn echt gemotiveerd om te helpen en tips te geven."

Reageren