Inge de Bruijn, DJ Isis en Zimra Geurts Op Zoek naar God

Vijf bekende Nederlanders gaan bij de EO op zoek naar God. DJ Isis, Lange Frans, Zimra Geurts, Maik de Boer en Inge de Bruijn begonnen die zoektocht in een klooster op het Franse platteland.

De EO belooft met deze vijf bekende Nederlanders een ‘spraakmakende nieuwe serie’  te maken: “De vijf BN’ers dompelen zich onder in het Franse kloosterleven waar niemand tijdens de stilteretraite één woord zegt. En wie stil wordt, ziet zijn leven -of je nou wil of niet- aan zich voorbij trekken.”

Bijzonder stilte

Die stilte maakt blijkbaar heel wat los bij de vijf zoekenden: “Teleurstellingen, verslavingen, oude pijn die achter dikke muren was weggestopt. Het komt bij Maik, Isis, Frans, Inge en Zimra allemaal naar boven in het klooster, maar ook tijdens een uitputtende voettocht naar een eeuwenoude burcht.”

Niets zeggen

Elke dag helpt een geestelijk begeleider de BN’ers in hun zoektocht. Dat is ook het enige moment dat ze praten. Op een dagboekcamera vertellen ze daar wat ze meemaken en krijgen ze coachingsgesprekken. Verder houden ze al die tijd hun mond.

Ervaringen

DJ Isis beseft opeens dat ze op een mooi plekje is beland: “Als de kerk het huis van God is, dan is de natuur de tempel van God en zit ik hier nu dus op de eretribune.” Lange Frans zit in een veranderingsfase in zijn leven, waarin hij dit avontuur graag wilde meemaken: Het is een uitdaging en die ga ik nooit uit de weg.” Inge de Bruijn ziet er ook het positieve wel van in: “Er gebeuren hier zoveel positieve dingen. Ik ben wel klaar met het negatieve.”

Maik en Zimra

Voor Maik de Boer is het vooral een zoektocht naar zichzelf en zijn levenswijze: “Waar is mijn Vader? Word ik wel geaccepteerd zoals ik in het leven sta?” Zimra Geurts vindt het vervelend dat ze eerst zelf op zoek moet: “Als God bestaat, kan Hij toch naar me toe komen? Ik besta al 22 jaar.”

Op Zoek naar God is vanaf 7 mei elke week te zien op Nederland 3 om 21:20 uur.

Albert Verlinde spotte Lange Frans en Maik de Boer vorige maand al op Schiphol.

Reageren