Inspecteur Banks in de problemen

Na diverse Scandinavische speurneuzen betreedt in de ­Detectivemaand een onvervalste Britse politieheld de plaats van het misdrijf: inspecteur Alan Banks (Stephen Tompkinson) en hij krijgt het niet makkelijk.

In de politieserie Inspector Banks moet de titelheld vanavond vrezen voor zijn leven. Hij komt onder grote druk te staan en moet op zijn tellen passen, want zijn leven loopt gevaar. Banks en zijn teamleden onderzoeken de moord op accountant Keith Rothwell. Terwijl zijn vrouw en dochter op een lenteavond worden vastgebonden door twee gemaskerde mannen, krijgt hij in zijn garage de kogel.

Lastig verhaal voor Banks

De door de wol geverfde rechercheur duikt in het verleden van de Rothwells en stuit op meer vragen dan antwoorden. Om het nog verwarrender te maken, komt zijn oude partner Richard Burgess met nieuwe feiten. Banks raakt de draad kwijt, krijgt de moordenaars op zijn nek en moet ook nog op één lijn zien te komen met collega Helen Morten die er heel andere methodes op nahoudt dan hij. Is dat niet wat te veel gevraagd voor Banks?

Reageren