Inspecteur Banks laat zijn gevoel spreken

In de nieuwe Britse detective-serie Inspector Banks laat hoofdrolspeler Ian Banks, zich leiden door zijn emoties. Nederland 1 zendt het uit!

Alan Banks leidt de afdeling moordzaken van de politie in Leeds. Hij is getrouwd met zijn werk en steekt zijn emotionele betrokkenheid niet onder stoelen of banken. In de eerste aflevering van Inspector Banks volgt hij het spoor van lijken dat een opgepakte seriemoordenaar heeft achtergelaten. Eén van zijn slachtoffers, een meisje, leeft misschien nog. Samen met rechercheur Annie Cabbot zet hij alles op alles om haar te vinden.

Stephen Tompkinson over Ian Banks

"Banks trekt zich alles persoonlijk aan”, zegt acteur Stephen Tompkinson (47) over zijn personage. „Hij is erg gevoelig en laat zich leiden door zijn emoties. Bijna elke zaak brengt hem op de rand van een zenuwinzinking.” Stephen (bekend van de film Ballykissangel) vergelijkt de inspecteur met Columbo, de legendarische Amerikaanse tv-speurder: "Hij is ook zo gewoon en vindingrijk, en gaat creatief met de regels om. Banks komt laconiek over, net als Columbo, maar intussen draait zijn brein op volle toeren. Dat is het verraderlijke.”

Reageren