Interview | Ad Visser over De Vrienden van Amstel...

4 mei 2012 12:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het uitgangspunt voor De Vrienden Van Amstel Zingen Kroonjuwelen sprak hem aan: een canon van de Nederlandse popmuziek. Ad Visser (64) is een van de deskundigen in de halve finale van de SBS 6-show.

Wat is voor jou hét kroonjuweel?
„Elke tijd heeft er een paar, maar als ik als artiest gevraagd zou worden een nummer te vertolken, zou ik kiezen voor True love that’s a wonder van Sandy Coast. Met Hans Vermeulen in de hippietijd. Het was de tijd van communes en dat zag je ook in de muziek. Denk bijvoorbeeld aan Rainbow Train uit Den Haag. Nog altijd vind ik dat je Anita Meyers grootste talent kunt horen bij die band.”

Je bent te zien in De Vrienden Van Amstel Zingen Kroonjuwelen en in Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf. De perfecte combi?
„Het boeit me allebei. Al vanaf mijn geboorte ben ik met muziek bezig. Het spirituele ligt ook dicht bij me. Juist die afwisseling is heel prettig. En de reis naar Nepal voor Echte Meisjes was fantastisch. Daar kun je wel tien series van maken.”

Helemaal terug van weggeweest?
„Dat vind ik altijd zo’n merkwaardig standpunt. Ik doe constant projecten. Ik ga tig keer naar Pauw & Witteman, zit aan tafel bij De Wereld Draait Door. Ik doe veel dingen; dat is altijd zo geweest. Veel mensen hebben TopPop in hun hoofd, maar ik heb ook andere programma’s gedaan. Quizzen, series, een sportprogramma. Ik ben nooit weggeweest.”

Is het geen probleem dat je bij SBS 6 en bij RTL 5 te zien bent?
„Ik denk niet in hokjes: ik sta overal voor open. Die vrijheid past in deze tijd. Bij de AVRO had ik ook geen vast contract. Ik doe graag verschillende dingen en die komen op mijn pad. Maar het moet wel bij me passen. Ik ga nu geen zwakkere variant van TopPop doen, bijvoorbeeld. Ik ben daarin heel selectief. Wat ik doe, doe ik met volle inzet. Ik ben ambitieus. Dat betekent overigens niet dat ik constant bezig ben met mijn carrière, want mijn leven vormgeven is prioriteit nummer één. Ik verzamel mooie herinneringen, geen geld.”

Wat ga je verder nog doen?
„Als singer/songwriter ben ik altijd bezig. Ik ben blij met alle successen, onder andere met mijn albums. Ik heb mijn elektronische periode afgesloten en schrijf weer eigenzinnig, Nederlandstalig repertoire. Niet met het doel nummer 1 in de hitparade te worden, maar om te verrassen. Zo schrijf ik nu ook songs in romanvorm; dat is nooit eerder gedaan. Ik wil iets toevoegen aan het Nederlandse lied.”

De vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen amusement 21.30 l SBS 6

 

Meer over