Interview | Bas Muijs (Welkom op mijn bruiloft)

24 Februari 2012 00:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In ‘Welkom op mijn bruiloft’ helpt Bas Muijs stellen die het maar niet eens kunnen worden over de invulling van hun mooiste dag.

Waarom zei je ja tegen Welkom op mijn bruiloft?
„Ik vind het leuk om een serieus programma te maken over mensen en hun emoties. Daarnaast heb ik heel veel met het huwelijk. Sommige mensen vinden het onzin, maar ik denk dat de stap om uit elkaar te gaan groter is, wanneer je getrouwd bent. Het is jammer dat we in een tijd leven waarin mensen zo makkelijk uit elkaar gaan. Je moet er soms ook een beetje voor knokken.”

Vertel, wat gaan we zien?
„Het gaat over mensen die heel veel van elkaar houden en graag met elkaar willen trouwen, maar allebei zo’n andere invulling aan de grote dag willen geven, dat ze er samen niet uitkomen. Zonde, daarom helpen wij ze een handje. Ik vraag de man en de vrouw naar hun ideale bruiloft. Wat voor jurk moet de bruid dragen? Wat voor vervoermiddel willen ze? Hoe moet de locatie eruitzien? Hun wensen stoppen we in een hoge hoed en op de dag zelf is het een kwestie van loten. Dan is er altijd iemand die zijn zin niet krijgt, maar het gaat er wel eerlijk aan toe. We zien veel tranen vloeien. Van verdriet, maar ook van geluk. Soms zit ik met een brok in mijn keel toe te kijken.”

Hebben mannen net zulke vastomlijnde trouwwensen als vrouwen?
„Vrouwen hebben de naam, maar de mannen in het programma weten ook heel duidelijk wat ze willen. Ze zijn niet bereid om ook maar een millimeter van hun wensen af te wijken.”

Heb je zelf al trouwplannen?
„Ik zal ooit wel eens trouwen, maar ik heb nog geen idee hoe en wanneer. Wie weet doe ik hier inspiratie op. Ik denk dat mijn vriendin en ik wel redelijk op één lijn zitten. We zijn het vaak eens met elkaar; dat is een goed teken.” 

Tot aan het klusprogramma ‘Het snoer om’ acteerde je vooral. Was presenteren een ambitie van je?
„Niet echt; ik ben er min of meer in gerold. Voordat me gevraagd werd om een programma te presenteren, richtte ik me vol op acteren. Daar wil ik nog steeds in groeien, maar ik weet nu dat ik presenteren ook ontzettend leuk vind. Ook hier wil ik graag beter in worden. Daarom volg ik workshops en voer ik veel gesprekken met ervaren collega’s.”

Meer over