Interview | Beau van Erven Dorens over The Winner Is...

Beau van Erven Dorens gaat een nieuw avontuur aan als presentator van The winner is... En hij voelt zich helemaal in zijn element.

Wat voor programma is dit?
„Het is in de eerste plaats een talentenjacht waar de kandidaten vervolgens in een moreel dilemma worden gedwongen. Ze moeten hun eigen optreden afzetten tegen dat van de ander. ‘Natuurlijk was ik goed, maar was ik beter dan de ander?’ Dat is iets nieuws, dat hebben we nooit eerder gezien. Onwijs spannend.”

Wat is het leukste aan de show?
„Het is een spektakel van een The voice-achtig kaliber. De studio, de muziek, alles. Ik vind vooral het moment dat het kat-en-muisspel tussen de kandidaten begint, geweldig. Ik sta ertussen, moet registreren wat er gebeurt en ga als een ekster op zoek naar iets glimmends. Er wordt veel van me verwacht.”

Was je toe aan een grote show?
„Ik kan niet ontkennen dat dit de droom is voor iedere presentator, maar voor mij in het bijzonder. Dus toen John de Mol zei dat Linda de Mol dit programma gaat presenteren in Duitsland en dat hij wilde dat ik het hier zou doen, dacht ik ‘jeetje mina, wat heerlijk!’ Deze show klopt helemaal. De autocue voorlezen en aankondigen, dat kunnen heel veel mensen, maar om daarna het beste te halen uit zo’n gesprek tussen de kandidaten en de onderlinge strijd, dat is een fijne combinatie. En Jeroen van der Boom en ik passen ook heel erg goed bij elkaar. Tijdens de show hebben we niet veel interactie, maar ik heb gemerkt dat we uit hetzelfde hout zijn gesneden: we zijn allebei recht voor z’n raap.”

Hoe belangrijk is het voor jou dat The winner is... een succes wordt?
„Ik zou liegen als ik zeg dat hier geen druk op staat. Natuurlijk is dat zo, maar we zien wel wat eruit komt, net als bij mijn oudejaarsconference. Het is belangrijk voor mij en voor SBS 6. Ik lig onder vuur en dat vind ik niet erg. Ik ben het ook gewend, maar je moet natuurlijk wel af en toe terugslaan met een mooi programma. Voor De wereld van Beau steek ik mijn hand in het vuur en voor dit programma ook.”

Maak je je zorgen?
„Het is niet voor het eerst dat ik in het diepe spring. En dit is ideaal, een gigantische show met een prachtig decor, daar maak je me gelukkig mee.”

Lees ook
Herkansing The winner is... grote flop voor SBS 6
The winner is... herhaald op primetime
Start nieuwe talentenjacht The Winner is...

Reageren