Interview | Chris Zegers over Van God Los

In Van God Los speelt acteur en presentator Chris Zegers vanavond een louche kroegbaas met een Brabants accent.

Vertel eens, wat voor rol speel je?
„Ik speel een Brabantse clubeigenaar. Hij heeft in principe het beste voor met z’n medemens, maar raakt verzeild in een foute situatie. Het gaat van kwaad tot erger en daar is hij zichzelf niet eens van bewust. Je ziet de situatie totaal ontsporen door jaloezie, miscommunicatie en complete onbalans van twee karakters. Net als elke aflevering van Van God Los is het weer godvergeten heftig.”

In de serie heb je een Brabants accent. Hoe ging je dat af?
„Het ging wel goed, eigenlijk. Ik heb vorig jaar de Dakar-rally gereden met een Brabants team. Die gasten spraken zo plat Brabants, dat je ze amper kon verstaan. Ik zat zestien dagen lang met ze in een truck. Dan sla je dat taaltje wel op. Regisseur Marc de Cloe (die de eerste aflevering regisseerde) kwam bij ons op de set kijken. Hij is Brabants en toen hij me hoorde spelen, dacht hij dat ik dat ook was. Dat was voor mij een bevestiging dat ik het goed deed.”

Het is wel een uitdaging...
„Absoluut. Je loopt het risico dat het niet meer geloofwaardig is. Maar het verhaal speelt zich af in Brabant en ik wilde dit graag proberen nu ik de kans kreeg. Met zo’n accent kun je je karakter verder van jezelf afzetten. Dat is altijd interessant.”

Kijk jij kritisch naar jezelf?
„Als ik het resultaat voor het eerst terugzie, zit ik altijd met spanning te kijken. Tijdens de opnames kun je vaak wel inschatten of je het goed hebt gedaan, maar op het moment dat je het terugziet, ben je soms een en ander vergeten of kan het alsnog anders uitpakken dan je had verwacht. Het belangrijkste is dat je personage overeind blijft en dat je geloofwaardig overkomt. Soms lukt dat, soms niet. In dit geval is het gelukt.”

Waarom wilde je meedoen?
„Vorig jaar heb ik een paar afleveringen gezien en ik vind Van God Los een heel goede serie. Het idee van elke aflevering een andere cast, regisseur en scriptschrijver is uniek. Dat is stoer, dat is BNN. Bij sommige dingen weet je gewoon: als ze ooit bellen, hoef ik niet lang na te denken. Van God Los is zo’n serie.”

Van God Los dramaserie 20.20 l Ned. 3

Reageren