Interview: Eva Jinek

Eind augustus verruilde ze de NOS voor het veel jongere Wakker Nederland (WNL). Eva Jinek (33) is helemaal zichzelf in Eva Jinek op zondag.

Hoe bevalt het bij WNL?
„Heel goed. Ik ga met enorm veel plezier naar de redactie, werk met een team enthousiaste en hardwerkende mensen en de kijkcijfers zijn beter dan ik had durven hopen. Een geweldige start.”

Een eigen talkshow is de droom van iedere televisiejournalist …
„Ja, geweldig. Ik heb maar liefst 55 minuten voor drie gasten. Ik kan ze laten uitpraten, ze kunnen op elkaar reageren en zo echt tot een gesprek komen. Om die reden schuiven gasten ook graag aan, denk ik. Ze hoeven niet in zes minuten hun punt te maken. Enige nadeel: ze moeten vroeg uit bed.”

Heb je een voorbeeld?
„Het is altijd lastig om namen te noemen… Ondanks alle camera’s om me heen probeer ik vooral dicht bij mezelf te blijven. De beste versie. Dat kan je soms ook onzeker maken. En het is wennen, want in mijn vorige werk was het juist níet de bedoeling dat ik er veel van mezelf in stopte. Ik hoef geen rol te spelen, want ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen. Mensen in mijn omgeving zien de Eva op tv, zoals ze mij kennen. Volgens sommigen ziet het eruit alsof ik deze talkshow al jaren presenteer.”

Niets meer te leren dus?
„Juist wel, altijd. Ik leer elke keer bij. Op zender, want alles is live. Ik ben wel heel blij met de ervaring die ik al heb opgedaan bij Met het oog op morgen. Dat is een radioprogramma, maar ook van een uur en met gasten. Dat deed ik eerst voor de NOS en nu voor WNL. Op dezelfde manier, want ik ben niet ineens een ander mens sinds ik van baan veranderde.”

Er wordt flink geschoven met de tijden van je show...
„Zeker voor een nieuw programma is dat niet fijn, maar het kon niet anders door sportevenementen die al vaststonden. Gelukkig weet de kijker ons toch te vinden. Na vandaag zijn we alleen nog op 23 oktober vanaf 9.00 uur te zien en daarna

Reageren