Interview: Geraldine Kemper

29 juli 2012 12:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ze kwam bij BNN binnen als winnares van ‘Sterretje gezocht’, maar nu is Geraldine Kemper gearriveerd. Ze presenteert ‘Spuiten en slikken op reis’.

Is het leuk om reispresentatrice van Spuiten en slikken op reis te zijn?
"Dat is te gek. Ik presenteer zelfs twee reisprogramma’s: Spuiten en slikken op reis en ook nog 3 op reis summertime(19.45 Ned. 3, red.) Ik had weleens een balletje opgegooid bij BNN, dat ik het leuk zou vinden iets met reizen te doen, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ineens kun je niet meer om me heen op tv."

Was het spannend om te doen?
"Ik ben gelukkig niet in m’n eentje op reis; we zijn met een heel team. Maar Spuiten en slikken op reis en 3 op reis zijn wel kindjes van BNN. Veel presentatoren hebben deze programma’s al gedaan en dus wil je het wel goed doen."

Ben je bij collega Floortje Dessing langs geweest voor tips?
"Ik wil niet op anderen lijken, dus ik heb het gedaan zoals ik dacht dat het goed was. ‘Geraldine die Floortje nadoet’, dat moeten we niet hebben."

Waar ben je allemaal geweest? 
"Voor Spuiten en slikken op reis was ik onder andere in Boedapest, waar ik me verdiepte in designer- drugs. Ook ben ik in Louisiana, in de Verenigde Staten, met een meisje mee geweest naar een ‘purity ball’, een feest waarop jongeren beloven dat ze geen seks hebben voor het huwelijk. In San Francisco zocht ik mensen op, die seks hebben met de natuur, bomen bijvoorbeeld. Dat was m’n eerste reis. Dan bel je je moeder en zeg je: ‘Mam, ik ben aan het werk in San Francisco.’ Geweldig toch?"

En wat zien we in de aflevering van vanavond? 
"Ik ga naar Mardi Gras in New Orleans. Een soort Koninginnedag maar dan tien keer groter, met feest in de hele stad. Als vrouwen hun borsten laten zien, krijgen ze kralenkettingen toegeworpen vanaf balkons. Waarom? Dat weet niemand."

Meer over