Interview: Ilse De Lange

Ilse de Lange speelde in maart het Rotterdamse Ahoy' plat. RTL 8 zendt deze en volgende week zaterdag (in twee delen) een registratie van dit concert uit. Televizier sprak met Ilse over het optreden, thuis zitten en haar persiflage uit Koefnoen. "Ik had het wel scherper verwacht."

Hoe gaat het met je?

"Hartstikke goed! Ik heb een succesvol jaar achter de rug en ben net begonnen met de clubtour. Die is volledig uitverkocht. Ik heb weinig om over te klagen."

Ook niet over het gedoe rond The Entertainment Group?

"Ik heb altijd mijn eigen kantoor aangehouden, omdat ik zelf de touwtjes in handen wil hebben. In de afgelopen tien jaar heb ik genoeg ervaring opgedaan om te weten dat je als artiest enige controle en overzicht moet houden over je eigen zaken."

Heb je de concertregistratie zelf al gezien?

"Uiteraard! Voorafgaand aan de dvd-release heb ik me bezig gehouden met ieder detail. Ik heb het concert zo vaak bekeken, dat ik het nu éven niet meer hoef te zien. Maar de dvd is alweer een tijdje uit, de tv-registratie is een goed moment om er weer eens voor te gaan zitten."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110402/b184b483e99f60f6fe45dbe5d0258768/poptv_overdeserie

Je stond al eens in het Gelredome voor Symfonica in Rosso van Marco Borsato. Is Ahoy' dan niet heel klein?

"Ik heb veel aan Marco te danken. Die eerste Symfonica-concerten hebben me over een bepaalde drempel geholpen. Ik was voorheen meer timide op het podium, durfde niet zoveel. Het heeft me vrijer gemaakt en gaf ons de kans onszelf te presenteren. Maar het is natuurlijk wel anders als je zelf het middelpunt bent. Dat legt meer druk."

"Maar het geeft ook zo'n kick! We willen de lijn daarom doorzetten en volgend jaar weer in een stadion spelen. Ooit wil ik zelf in het Gelredome staan. Het is een superlocatie en nog lekker dichtbij huis ook, haha! Maar wanneer dat gaat gebeuren, weet ik niet."

Wat doe je eigenlijk naast optreden?

"Ik ben bezig met een nieuw album, het schrijven gaat voorspoedig. Eind volgend jaar zal het klaar zijn. Ik neem er de tijd voor; inspiratie moet je niet opjagen. Verder ben ik ook wel eens een avond vrij, hoor. Als ik een concertreeks doe en als de griep heerst - zeker nu - ben ik alleen wel veel thuis."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110403/aff3fd1c478902d56daa8173ef06049e/article_flash

"Om mijn stem rust te geven en het gevaar op besmetting zo klein mogelijk te maken. Dus ik doe nu heerlijk niets en plof lekker op de bank om tv te kijken. Als het wat minder druk is, ga ik met vrienden uit eten of naar familie toe. Dit jaar komt mijn familie met Kerst naar mij. Dat vind ik heel leuk, ik ben een gezelschapsdier."

Wat vond je van je de Koefnoen-persiflage op jouw clip Incredible?

"Die vond ik leuk! Ik wist ik al dat ze een clip van mij hadden nagedaan en was daar wel een beetje bang voor. Als ik mezelf op tv terugzie, denk ik vaak: 'Doe niet zo hyper' - en dan dat gegiechel! Daar erger ik me aan."

"Dus ik verwachtte dat ze mijn accent en mijn gegiechel belachelijk zouden maken. Maar het viel heel erg mee! Sterker nog: ik had het wel scherper verwacht. Het was best mild. Oh jee, als dit maar geen uitnodiging wordt voor meer..."

Reageren