Interview: Jamie Westland (Di-rect)

Toen leadzanger Tim Akkerman de Haagse band Di-rect eerder dit jaar verliet, zaten de overige bandleden met de handen in het haar. Via het BNN-programma Wie is Di-rect? gingen ze vervolgens op zoek naar een nieuwe zanger. Vanavond is de finale te zien. We bellen drummer Jamie Westland (25).

Wat moet de nieuwe zanger in huis hebben?

Jamie
: "Het is belangrijk dat hij al podiumervaring heeft met een band, want hij stapt natuurlijk wel op een rijdende trein. Wij spelen al ruim tien jaar met elkaar en zijn ontzettend hecht. Zijn stem moet goed passen bij onze sound en hij moet ook Di-rect-liedjes kunnen zingen en schrijven."

Wat is belangrijker: dat hij goed kan zingen, of dat het goed klikt?

"Het moet allebei kloppen. Als iemand een fantastische zanger is, maar een onwijze lul, dan gaat het niet werken. Er zijn momenten dat je 24 uur per dag op elkaars lip zit. Het liefst hebben we gewoon een superaardige gozer die ook nog eens goed kan zingen. Bij de jongens die nu nog over zijn, zit dat gelukkig allemaal wel goed."

Hebben jullie Tim nog om advies gevraagd?

"Nee, Tim is geen onderdeel meer van Di-rect dus hij heeft er niets over te zeggen. We spreken elkaar niet zo vaak meer. Maar als we elkaar tegenkomen, is het gewoon prima hoor. We hebben geen hekel aan hem."

Denk je dat Di-rect net zo succesvol zal zijn zonder hem?

"Dat mag ik hopen! Alle respect voor Tim, maar hij goot natuurlijk wel een bepaald sausje over alle nummers. Nu we een nieuw stemgeluid hebben, krijgen we de kans om een nieuwe weg in te slaan. Niet dat we ineens dance-nummers gaan maken, maar we zijn wel toe aan een volwassener sound; we zijn wat ouder geworden."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110174/a0533bcef24185c7cd7418dadff91b84/article_flash

Jullie richten je vanaf nu niet zozeer meer op jongeren?

"Sommige mensen zien ons nog steeds als een tienerbandje. Dat snap ik wel, want we hebben jarenlang in tienerbladen gestaan en zaten wekelijks op de bank bij TMF. Maar nu niet meer, we zijn al jaren bezig, we zijn muzikanten in hart en nieren."

Is het dan ergens ook een zegen dat Tim is vertrokken?

"Nee, dat niet echt. Het blijft jammer dat Tim ermee is gestopt. Het was als een droom die in duigen viel. Maar de afgelopen tien jaar is alles hetzelfde geweest. Dat dat nu verandert, werkt ook wel weer motiverend. Onze nieuwe single met de drie zangers knalt als een gek. Op dit moment ben ik heel tevreden."

Reageren