Interview Joran? 1 miljoen dollar...

Joran van der Sloot, die nog steeds in zijn Chileense cel zit in afwachting van zijn berechting, is niet van plan om zijn tijd daar onverdienstelijk te besteden. De moordverdachte heeft media wereldwijd versteld doen staan door alle interviews te weigeren, tenzij men bereid is om een bedrag van een miljoen dollar naar hem over te maken.

Sinds zijn arrestatie is Joran in verschillende landen wereldwijd bijna dagelijks voorpaginanieuws. Media staan te springen om hem te interviewen, maar veel verder dan filmen in de gevangenis waar Joran nu zit, is nog niemand gekomen.

Prijskaartje
Het dichts bij kwam RTL, dat een interview met Jorans moeder wist op te nemen. Het afwezig zijn van Joran zelf komt vooral doordat hij weigert interviews te geven. Niet uit principe, maar omdat hij alleen wil praten voor geld.

Het bedrag van 1 miljoen euro lijkt een harde eis: tot nu toe heeft nog geen enkel medium de kans gezien om een gesprek met Van der Sloot te krijgen. De kans is echter groot dat dat uiteindelijk wel gaat gebeuren. Voor een gemiddeld Amerikaans tv-station zijn de inkomsten van reclameblokken rond bijvoorbeeld een interview van een half uur veel groter dan de uitgave van 'slechts' één miljoen.

Reageren