Interview: Linda kan het allemaal

Het doek mag na morgen dan definitief voor Gooische vrouwen vallen, werkloos thuis zitten hoeft Linda de Mol allerminst. Met een nieuwe reeks Ik hou van Holland, Miljoenenjacht en natuurlijk de bioscoopfilm Terug naar de Kust is er zeker leven na de Gooische serie.

In de Televizier van deze week vertelt Linda onder meer over het aanstaande einde van Gooische vrouwen en de film Terug naar de kust, maar de presentatrice en actrice had nog veel meer te vertellen! Hieronder lees je de rest van het interview:

Wist je eigenlijk meteen dat Gooische vrouwen zo succesvol zou worden?

Linda
: "Nou, bij de eerste lezing dacht ik zeker te weten dat het helemaal niks zou worden. Ik praatte te plat Amsterdams, Willemijn was te kakkineus; het was te veel te overdreven. Tot ik de eerste aflevering zag. Alles klopte: de acteurs, regisseurs, personages, locaties..."

En nu?

"Iedereen wil dat je iets gaat maken wat erop lijkt. Het was zo succesvol, dus waarom zou je iets heel anders gaan doen? Maar dat ga ik niet doen."

In plaats van een vergelijkbare serie op te zetten, richt je je voorlopig op een nieuwe reeks Ik hou van Holland. Waarom slaat dat programma zo aan?

"Ik hou van Holland doet het goed bij alle leeftijden, maar vooral bij jongeren van tien tot twintig, zeg maar de fanatieke Lama's-aanhang. Maar eigenlijk zijn het de twee teamcaptains die het programma maken. Voor mij is het heel relaxed om te doen. Ik sta daar alleen maar te lachen."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109798/afa96c60510ab57ef07dc4edf84213a5/poptv_overdeserie

Heb je daarna weer even rustig?

"Nee, want dan ga ik weer Miljoenenjacht opnemen. Dat was ik zelf ook even vergeten, haha. En tussendoor run ik natuurlijk ook nog een blad (LINDA., red.). Alles bij elkaar best pittig."

En dan ben je vanaf 29 oktober ook nog te zien in een film, Terug naar de Kust, naar het boek van Saskia Noort. Kende je het boek?

"Ja, want ik ken Saskia natuurlijk ook goed. Zij schrijft columns voor mijn blad. De reden dat ik haar daarvoor heb gevraagd, is dat ik haar boeken graag lees. Ik kende dit boek dus al."

Dacht je tijdens het lezen niet: 'die Maria is wel wat voor mij'?

"Nee, ik heb dat boek acht jaar geleden gelezen. Daar heb ik toen geen seconde aan gedacht."

Het is best een pittige rol.

"Emotioneel wel natuurlijk, maar fysiek viel het eigenlijk best mee. Ik heb wel veel moeten lopen en rennen, maar omdat ik best fit ben, ging dat eigenlijk heel goed. Je kunt mij rustig een half uur door de duinen laten rennen, daar heb ik helemaal geen last van."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109799/2394f317fc4936f9cb442325e0396fb2/article_photo_portrait

In de film ben je een brunette. Hoe beviel dat?

"Dat is eigenlijk mijn echte haarkleur. Ik ben van mezelf hartstikke donker! Maar toen ik op mijn zestiende met mijn ouders een half jaar in Los Angeles heb gewoond, ben ik begonnen met blonderen en nooit meer opgehouden."

Blond staat je beter?

"Donker past ook nog steeds bij me, maar blond haar heeft het voordeel dat - als je een keer een beetje moe bent - het je hele gezicht ophaalt. Met donker haar kan ik er echt heel slecht uitzien. Ik had eigenlijk van nature een blondine moeten zijn. Daar is iets misgegaan."

Reageren