Interview: Lisa Edelstein uit House

Het alterego van Lisa Edelsteins is dr. Lisa Cuddy, de stijlvolle doch strenge baas van Gregory House. Wij hadden een exclusief interview met de actrice, waarin ze onder meer vertelt hoe het écht zit tussen House en Cuddy. Daarover meer in Televizier 38. Hieronder lees je de rest van het interview!

Hoe heeft Cuddy zich in de loop der jaren ontwikkeld?

"Natuurlijk word je beperkt door de functie die je personage in de serie vervult. Maar in het eerste seizoen was ik bang dat Cuddy een beetje te tweedimensionaal zou blijven. Een type dat alleen maar 'nee' zou zeggen."

Tweedimensionaal is niet het eerste woord wat in je opkomt als je aan Cuddy denkt.

"Klopt. David Shore heeft dan ook hard met mij gewerkt om Cuddy's achtergrond duidelijk te krijgen en daardoor ook haar relatie met House te verdiepen. En zo werd het een steeds rijkere ervaring."

Staan er nog spannende dingen voor Cuddy op stapel in het laatste deel van seizoen 5?

"Als de kijkers in Nederland spoilers willen, kunnen ze dat natuurlijk altijd opzoeken op internet, maar ik ga ze niks wijzer maken."

Als je in een dergelijke serie speelt, heb je dan nog wel tijd voor andere projecten?

"Dat is moeilijk. omdat we nooit een duidelijke hiatus hebben. We hebben in de lente wel een paar maanden vrij en ik wil niet alleen maar werken om het werken. Daarbij ben ik alleen geïnteresseerd in rollen die iets voor me betekenen of goed zijn voor mijn carrière. En die rollen zijn tijdens House nog niet voorbijgekomen. Dan vind ik het veel leuker om in plaats daarvan te reizen."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109182/861e3dde4f88be5f0eba225fd25812c7/poptv_overdeserie

Krijg je niet juist heel veel scripts toegezonden? Je speelt immers in een heel succesvolle serie.

"Dat geldt vooral voor de jongere acteurs. En er zijn sowieso niet zoveel goede rollen te vergeven."

Zijn er dan niet zoveel goede rollen voor oudere actrices?

"Wel op televisie, maar niet in speelfilms. Ik heb wel wat aanbiedingen gekregen, maar uiteindelijk gingen die niet door. En ik heb 'nee' gezegd tegen een hoop films, omdat ik ze niet interessant genoeg vond. Ik heb geen zin om ergens anders ook weer een dokter te spelen. Maar eigenlijk geloof ik ook dat je ervoor moet zorgen dat je naast je carrière ook nog een leven hebt. Dat is ook belangrijk."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109276/aeeb0c3c8b02049a7507ac42ba919f9a/article_flash

House scoort in een heleboel landen. Is het raar om te realiseren dat iedereen je nu kent?

"Heel raar. Ik ben nu in Rome en krijg nu veel meer aandacht dan vroeger toen ik hier een keer op vakantie was. Maar ik vind het tot nu toe wel grappig, hoor."

Je zei net dat je gek bent op reizen. Ben je al eens in Nederland geweest?

"Nee, maar ik wil er heel graag een keer naartoe. Het staat op m'n to-do lijstje."

Reageren