Interview: Maryam Hassouni over telefilm Doodslag

14 Mei 2012 16:29 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Toen ze het script van de Telefilm Doodslag las, werd Maryam Hassouni (26) op slag verliefd op het verhaal én de rol van ambulanceverpleegkundige Amira. Haar tegenspeler is Theo Maassen.

Hoe was het om na twee jaar toneelstudie in Amerika weer aan de slag te gaan?
„Heerlijk! Eindelijk weer artistiek bezig zijn met een personage. Script lezen, scènes analyseren. Tijdens mijn studie in New York heb ik niet gewerkt. Ik wilde me verdiepen in de kunde. Ik kreeg wel Nederlandse scripts binnen, maar ik wilde eerst afstuderen. De makers van Doodslag waren bereid op mij te wachten. Twee dagen na mijn afstuderen stond ik weer op de set.”

Wie is Amira? 
„Ze is een jonge verpleegkundige op de ambulance. Amira is sterk, sprankelend en gaat voor haar vak. Ze is positief ingesteld en heeft een enorme energie. De rol was voor mij heel boeiend; om het verhaal, maar ik mocht ook van alles doen. Ik heb een spoedcursus reanimeren gedaan en een dag meegereden op de ambulance. Ontzettend leerzaam, al had ik graag meer tijd gehad om me verder te verdiepen in het vak.”

En je bent herenigd met Theo Maassen!
„Ik ken Theo al een jaar of tien, sinds Dunya & Desie. De filmwereld zit raar in elkaar. Zo speel je maanden heel intensief met iemand en zo ga je ieder je eigen weg. Ik hoopte Theo ooit nog tegen te komen. Hij is grappig en gezellig, maar ook enorm gefocust en goed. Heel inspirerend.” 

Wat is voor jou het mooiste moment in de film?
„Het moment van spijtbetuiging van Max (Theo Maassen) vind ik heel ontroerend en erg mooi. Eén van de leukste momenten was trouwens toen Theo voor het eerst in de ambulance stapte. Hij drukte per ongeluk op een knopje en er gingen allerlei alarmen af, lampen aan en de ruitenwissers gingen heen en weer. Die take hebben ze uiteindelijk gebruikt voor de film.”

Waarom moeten we deze film zien?
„Iedereen heeft te maken met de verharding van de maatschappij. De film roept veel vragen op, die onbeantwoord blijven. Hij zet aan tot nadenken. Bovendien is Theo Maassen weer geweldig. Wat betreft muziek en beeld is het een bijzondere film. Er wordt gewisseld van kleur naar zwart-wit. Al met al een kunstwerkje. Beslist de moeite waard!”

Het verhaal van de film
Ambulancebroeder Max (Theo Maassen) moet met spoed een baby naar het ziekenhuis vervoeren. Onderweg slaat hij door en gaat over tot geweld tegen een van de omstanders. Dat heeft grote gevolgen.

Meer over