Interview: Maxim Hartman

Tijdens de laatste TV Lab was de talkshow Ze is van mij, met Maxim Hartman (rechts) en Waldemar Torenstra, een groot succes. Praten over vrouwen ging Maxim prima af, al was hij soms iets te provocerend. Dat gaat nu anders. 


Hoe anders is het nu dan?
"De formule is gelijk gebleven; ik ben zelf relaxter en minder geforceerd. Waldemar presenteert, ik ben vaste gast en daarnaast schuiven er elke week twee bekende Nederlanders aan. Van mij hadden het ook best onbekende mensen mogen zijn, want soms word ik moe van al die BN’ers die overal in zitten."

Wat zit er in deze aflevering?
"Vanavond zijn Arie Boomsma en Dick Jol te gast. Een verrassende combinatie, eigenlijk een botsing van twee culturen. De streetwise, volkse Dick met steengoede oneliners tegenover de altijd correcte en genuanceerde Arie. Veel chemie onderling, al had ik een grote clash met arie over liefde en seks."

Is het moeilijk om BN’ers aan tafel te krijgen?
"Het is nu makkelijker geworden, omdat we kunnen laten zien wat het programma precies is. We proberen natuurlijk altijd prikkelende combinaties te bedenken, mensen van verschillende leeftijden of uit totaal andere hoeken. Vervolgens is het ‘God zegene de greep’. Eén van de leukste combinaties vond ik Filemon Wesselink en Rob de Nijs. Iedereen was op zijn eigen manier heel open en eerlijk en de sfeer was prettig. Hans Sibbel was ook erg leuk. Zelf hoop ik dat Peter R. de Vries en bram Moszkowicz nog eens willen aanschuiven."

Gaat het samen met Waldemar?
"Prima. Hij is de presentator en ik ben juist ontregelend en heb een vrijere rol. Waldemar is in de eerste plaats acteur en daar plaag ik hem vaak mee. We proberen aan tafel kroeggesprekken te voeren.”

Weet jij echt zoveel van vrouwen?
"Ja, maar ik begrijp ze niet! Ik ben per jaar met ruim veertig verschillende vrouwen actief; ik ben nogal een vrouwenjager. Ik heb twee langere relaties gehad, van zes en anderhalf jaar. Ik luister naar mijn oergevoel als man. Als ik een mooie vrouw zie, wil ik haar hebben. Veel mannen hebben dat, maar zullen dat op camera niet toegeven. Pas als de camera uit staat, geven ze me gelijk."

 

Reageren