Interview met Britt en Ymke over Het Mysterie van...

Vanaf vanavond schitteren Britt en Ymke in hun eigen televisieprogramma Britt & Ymke en Het Mysterie Van... Britt: "Het is heel vet om je eigen programma te hebben". 

De meiden bezoeken in Britt en Ymke en het Mysterie van... alle uithoeken van de wereld. Zo komen ze onder meer in Namibië, Oman en Ecuador terecht. Britt en Ymke zijn niet voor niets naar die landen afgereisd: ze zijn op een speciale missie.

Maya's
Dennis Weening en Rick Brandsteder (de zoon van) geven de dames speciale opdrachten mee. In de eerste aflevering die aanstaande dinsdag te zien is, moeten de twee een bijzondere Mexicaanse dans opvoeren. Ook ontmoeten Britt en Ymke de Maya's en doen ze een verwoede poging om het mysterie van de Mayakalander op te lossen.

Fucking vet
Voor Britt en Ymke is het de eerste keer dat ze een eigen televisieprogramma maken. Voorheen behoorden ze nog tot de kandidaten van Take me Out en Echte Meisjes in de Jungle. Nu hebben ze voor het eerst iets van zichzelf. "Het is erg vet, maar ook spannend om een eigen programma te hebben", zegt Britt. "Je draagt het programma echt op je eigen schouders. Dat maakt het ook wel heel cool."

Cavia
Het stel kwam op hun reis heel wat gekke dingen tegen. "We kwamen bijvoorbeeld in een restaurant waar ze cavia's serveerden. Dat was heel gek", zegt de kersverse presentatrice. Britt en Ymke maakten zelf ook nader kennis met de cavia. Als opdracht moesten ze het diertje naar een kok brengen en het daarna opeten. "En het was nog lekker ook! Echt een aanrader. Het moet ook in de Nederlandse supermarkten komen", vindt Britt. In Oman stond een spannende kamelenrace op het programma. Volgens Ymke was Britt bloedfanatiek. "Ik vond het vreselijk, maar Britt was ongelooflijk goed. Ze houdt van winnen."

Tv-show
Als het aan Britt en Ymke ligt, verdwijnen ze nog lang niet van de buis. Ymke droomt zelfs van een eigen tv-show. "Ik zou het heel leuk vinden om van die keigladde amusementsprogramma's voor op de zaterdagavond te maken." Britt stipt aan dat ze nog driekwart jaar een contract heeft bij RTL 5 én weet zelfs te verklappen dat ze volgend jaar samen met Ymke opnieuw een programma gaat maken...

Lees ook:
Britt Dekker heeft een stalker
Britt en Ymke halen wereldpers met kruisiging

 

 

 

Meer over:

Reageren