Interview met Cecily von Ziegesar

Cecily von Ziegesar, auteur van de boekenserie Gossip girl, groeide op in het land van Blair, Serena en Nate. Ze weet dus goed wat er zich zoal in de hoofdjes van deze New Yorkse socialites afspeelt.

De lezers van de site Suite101 kregen vlak voor de release van het zesde boek (You're all that I want) de kans om de schrijver te bombarderen met vragen over hun favoriete personages. Wij haalden de leukste vragen er voor je uit.

Is het moeilijk om over tieners te schrijven als je zelf al in dertig bent?

Cecily: "Ik denk niet dat ik veel veranderd ben sinds mijn zeventiende, dus het gaat me best makkelijk af. De truc is ook om vooral niet proberen te praten als een puber. Het taalgebruik van tieners verandert tegenwoordig zo snel; een woord kan vandaag nog hip zijn en morgen ‘not done’, dus daar waag ik me gewoon niet aan."

Op welk personage lijk je het meest?

"Geloof het of niet, maar dat is Blair. Tja, zij heeft een rijke fantasie, is ambitieus, kan zowel gemeen als gevoelig zijn en heeft een totaal gestoorde familie. Ik ben misschien niet zo’n heethoofd als zij, maar ik herken mezelf wel in haar."

Hield je al van schrijven toen je nog op school zat?

"Absoluut! Engels was mijn favoriete vak en ik schreef van alles, van gedichten tot korte verhalen, zelfs toen ik nog een jong meisje was. Daarna ben ik Engels gaan studeren aan de universiteit en studeerde af op Creatief Schrijven."

Je groeide op in New York. Leidde jij hetzelfde luxe leven als Serena en Blair?

"Voor een deel wel. Ik groeide op in Manhattan en ging naar een privé-school aan de Upper East Side. Wat dat betreft leek mijn leven wel op dat van Serena, maar eerlijk gezegd was ik zelf meer een Dan. Ik was dat ‘net niet’-meisje, maar die wel bevriend raakte met meiden als Blair."

De eerste aflevering van Gossip girl is vanavond te zien om 21.25 uur op Net 5.
Meer lezen? Check dan de site Suite101 voor het hele interview met Cecily.

Reageren