Interview met hét talent van 2009: Lieke van Lexmond

17 december 2009 14:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ze had zó op de Televizier Talent Award gehoopt, maar durfde niet te dromen dat ze hem ook zou winnen. Het Nederlandse publiek gunde Lieke van Lexmond, actrice in Goede tijden, slechte tijden en presentatrice van Dancing with the stars, de prijs van harte.

In het kerstnummer van Televizier (nu in de winkel!) vertelt de rijzende ster onder meer wat deze prijs voor haar betekent en hoe het was om in 2009 een tijdje stemloos (Lieke moest aan haar stembanden worden geopereerd, red.) door het leven te gaan. Hieronder lees je de rest van het interview.

Lieke & Presenteren
"De eerste keer RTL Boulevard vond ik erg spannend, omdat het live televisie is. Stel je voor: ik ga voor het eerst echt presenteren, maar leer het ter plekke op tv, waar je publiek op dat moment ook naar zit te kijken. Dan wil je het meteen goed doen, want mensen kunnen je daar snel op veroordelen."

"Met acteren was het net zo. Ik ben bij Goudkust begonnen, heb geen toneelschool gedaan waar je binnen vier muren onderuit kan gaan en je vervolgens kunt ontwikkelen. Dat was bij het presenteren ook weer het geval. Maar dat vond ik eigenlijk wel leuk; het is spannend en houdt me scherp. Nu vind ik Boulevard vooral leuk om te doen, ik geniet er echt van."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110686/95b4067d949c8df77fd420eb5cbd0d92/article_flash

Lieke & Het juist moment
"Ik kan niet precies zeggen waarom het juist nu is gebeurd. Je moet op het juiste moment daar staan waar je nodig bent, denk ik. Ik stond er in ieder geval voor open, heb ook aangegeven dat ik het heel leuk zou vinden om te presenteren. En je moet jezelf blijven ontwikkelen. Dat je bij jezelf nagaat: 'Waar wil ik heen, wat mis ik nu?' Dat was presenteren."

Lieke & De Talent Award
"Ik vond het al een eer dat ik was genomineerd. Dat alleen al beschouwde ik als een succes. Dat ik de award ook nog won, was extra bijzonder. Het is een publieksprijs, dus dat betekent dat de kijkers me waarderen om wie ik ben en wat ik doe."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/109859/ef67573228199c8539056553966bfb97/article_photo_portrait

Lieke & 2010
"Ik weet nog niet precies wat 2010 mij allemaal zal brengen. Ik hoop dat ik me nog verder mag gaan ontwikkelen als presentatrice en actrice. En verder zie ik wel wat er op mijn pad komt!"

Meer over