Interview met Michael Boogerd op Nederland 1

De wielrenner bekent in het exclusieve interview doping te hebben gebruikt. “Ik begreep dat ik schoon schip moest maken”.

Vanavond las Nederland 1 een uitzending in met het spraakmakende interview Boogerd Spreekt. NOS-verslaggever Kees Jongkind sprak gisteren uitgebreid met de ex-wielrenner van de Rabobank Wielerploeg. Boogerd bekent het gebruik van Epo, cortisonen en bloedtransfusies.

Besmette etappezege

In een voorproefje op het interview vertelt Boogerd dat hij in de periode 1997 tot 2007 doping gebruikte. De zege in de bergetappe naar La Plagne tijdens de Tour de France van 2002, was de grootste overwinning in zijn carrière. Ook toen gebruikte Boogerd doping. “Ik besef dat die zege in de ogen van het publiek nu misschien besmet zal zijn“, aldus Boogerd.

Ontkenning

De wielrenner ontkende het gebruik van doping jarenlang. Maar toen tijdens een voetbalwedstrijd van zijn zoontje een 8-jarig jongetje naar hem toe kwam en zei: ”Ik zag je gisteren in het journaal. Jij hebt doping gebruikt, hè”, knapte er iets bij de wielrenner. "Die confrontatie was heel pijnlijk. Het was voor mij het zoveelste moment dat ik begreep dat ik schoon schip moest maken. Dat het verhaal verteld moest worden, zodat ik zonder die leugen verder kan in mijn leven”, aldus Boogaard.

Debat op 2 in teken van doping

Nederland 2 staat vanavond met het programma Debat op 2 ook in teken van dopinggebruik. In de aflevering worden vragen als; is Michael bezweken onder de druk, is de wielersport zonder doping wel mogelijk en kunnen we Michael vergeven, behandelt.

Reageren