Interview met Shemara uit MasterChef

Bij MasterChef wordt langzaam het kaf van het koren gescheiden. Op dit moment zijn er nog vier kooktalenten in de race voor de titel. Eén van hen is de 21-jarige Shemara uit Vlissingen. Televizier sprak met haar.

Waarom wilde je meedoen aan MasterChef?
"Om te kijken hoe goed ik ben en of ik van koken mijn beroep zou kunnen maken. Ik vind koken heel leuk en ben er altijd mee bezig geweest. Vroeger zat ik op het aanrecht mee te kijken hoe mijn vader mijn eten kookte.

De laatste jaren ga ik zelf naar de markt om leuke producten te zoeken en doe ik inspiratie op in kookboeken, restaurants en op internet. Ik wilde gewoon kijken hoe ver ik zou komen en hoe goed ik ben in vergelijking met andere mensen. En ik wilde vooral heel veel leren."

En, heb je veel geleerd?
"Enorm veel. Het zit 'm vooral in de kleine dingen. We krijgen workshops van topkoks en leren met producten te werken die je thuis niet zomaar zou klaarmaken. Ik kan nu dingen die ik eerst niet kon. Ik zie mezelf echt groeien."

Hoe heb je het tot nu toe ervaren?
"Ik geniet van ieder moment. Het is heerlijk om de hele dag met koken bezig te zijn. Het wedstrijdelement bevalt me ook goed. Je wilt beter zijn dan de anderen en daardoor stijg je boven jezelf uit. Dat geeft me een fijn gevoel."

Is er geen rivaliteit onderling?
"We kunnen heel goed met elkaar opschieten, maar we zijn natuurlijk wel elkaars concurrenten. Ik wil ze verslaan. Ik wil heel graag winnen."

Heb je al een eigen kookstijl?
"Ik ben mezelf nog een beetje aan het ontwikkelen. Ik denk dat ik naar het Bourgondische neig, maar ik moet het wel wat verfijnder gaan aanpakken dan ik nu doe. Modern is in elk geval niet mijn stijl."

Reageren