Interview: Nada van Nie

Het idee voor Op zoek naar geluk ontstond op Bali, toen presentatrice en tv-producent Nada van Nie (44) de bestseller Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert las. Daar zat een mooi programma in over bekende mensen die vertellen over hun leven. Na het succes van de eerste aflevering met Danny en Jenny de Munk was de tros overtuigd. Zes vragen aan Nada.


Ben je nu overgestapt naar de publieke omroep?
"In het verleden heb ik televisie gemaakt voor RTL en SBS 6, maar ook voor de NPS en de TROS, waar ik ooit ben begonnen. Er is dus geen sprake van een overstap."

Aan welke eisen moesten de koppels voldoen?
"We wilden echtparen of stellen met levenservaring. die al een aantal hoogte- en dieptepunten achter de rug hebben. iedereen wilde graag meedoen. Het is een programma over mensen die allemaal de tijd en ruimte krijgen om te laten zien wie ze echt zijn."

Wat is geluk?
"Dat is voor iedereen anders. dat maakt het programma ook zo boeiend. Zoveel mensen, zoveel verhalen en meningen."

Ben jij gelukkig?
"Ik ben een tevreden mens. Voor mij zit geluk vaak in kleine dingen. Als ik met mijn kinderen aan tafel zit en we gezellig zitten te praten. Als ik in mijn auto zit en bedenk hoe fantastisch het is dat mijn programma op tv komt of is. Of gewoon als de zon schijnt. daar geniet ik intens van. Geluk zit niet alleen in materiële dingen, al kan ik ook heel blij worden als ik een mooie reis ga maken."

Is een partner noodzakelijk om gelukkig te zijn?
"Ik heb momenteel geen partner, maar ik ben niet ongelukkig. Ik voel me prettig alleen. Iedereen vindt het fijn om iemand te hebben om van te houden, ik ook. Een partner zou wel een aanvulling zijn, maar is geen voorwaarde voor geluk. Ik heb een vol, druk en mooi leven. Ik heb twee kinderen die hard bezig zijn met school en ik heb een leuke baan. Misschien heb ik er nu niet eens tijd voor! Ik ben absoluut niet op zoek naar een nieuwe liefde. Dat overkomt je en dan past het ook weer in je leven."

Wie zien we vanavond?
"Oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo (32) en ex-tennisser Raemon Sluiter (33) reizen af naar Bali. Raemon vertelt voor het eerst over zijn angsten en Fatima houdt het niet droog bij de goeroe. De ex-topsporters zoeken samen een wonderdokter op en Raemon laat zien dat je alles kunt bereiken, als je je maar goed concentreert. Ze vertellen over de liefde tussen hen, die lang niet altijd even vanzelfsprekend is geweest."

Reageren