Interview | Seizoen 3 van DNA Onbekend

25 Januari 2012 10:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Caroline Tensen (47) is weer te zien in een nieuw, derde seizoen van DNA onbekend. 

We spreken Caroline voor de eerste uitzending van het nieuwe seizoen. De grootste vooruitgang in deze nieuwe reeks van het NCRV-programma is voor Caroline het gezamenlijk kijken naar de reportages.

Caroline: „Voor mij is het op deze manier veel prettiger praten met mijn gasten. Ik leer ze beter kennen en kan ze daardoor misschien beter begrijpen. De beelden die we zien, kunnen heel confronterend zijn. DNA Onbekend is een enorm heftig programma, ook om te maken. De bizarre en soms zelfs ongeloofwaardige verhalen raken me enorm. Ik schiet weleens vol, maar moet niet gaan huilen. Het draait immers niet om mij. En het wordt niet makkelijker naarmate ik het langer doe. Wat ik hoor, went nooit. Alles wat gebeurt en wordt gezegd, komt ook bij mij binnen. In alle hevigheid. Als iemand mij vertelt over de mishandelingen van zijn of haar vader of moeder, zit ik bijna met open mond te luisteren; kippenvel. Ik ben zelf moeder van twee kinderen en die staan met stip op één. Ik kan me dat gewoon niet voorstellen.”

Op het moment dat Caroline de uitslag bekendmaakt, is die voor haar zelf ook een verrassing. „Ik voel met mijn gasten mee en hoop dat er uit de test zal komen wat zij graag willen. Als dat dan niet gebeurt, krijg ik een enorm naar gevoel in mijn buik. Dan ben ík degene die dat moet gaan vertellen. Daarom breng ik natuurlijk veel liever goed nieuws.”  

Jasmin en Magda
Een eerdere aflevering over twee baby’s die vlak na de geboorte verwisseld waren, haalde de pers. Gaan we dat in deze serie weer meemaken? „Dat zou bizar zijn, maar het verhaal van Jasmin in deze aflevering is dat ook. Een heel lief meisje, sterk, maar ook met veel pijn. Zij vraagt zich af of ze een dochter is van de Duitse Reinier Steinberg die maar liefst 19 kinderen bij 11 verschillende vrouwen verwekte. Toen zijn geheimen ontdekt werden, kwam dat in het Duitse nieuws. Als Reinier haar vader is, heeft Jasmin er in één klap 18 broers en zussen bij! En we zien in aflevering één ook het verhaal van Magda. Haar zus Stella twijfelt al dertig jaar of Magda wel dezelfde biologische vader heeft. Iedereen weet van de geruchten, behalve Magda zelf. Zij hoort er pas vier jaar geleden van. Een DNA-onderzoek moet uitsluitsel geven.”

Meer over