Interview | The Voice of Holland

Nick & Simon zijn een ijzersterk jurykoppel in de hitshow The voice of Holland. Maar waar eindigt Nick en begint Simon? We vragen het Nick (28).

Vertel: wie is Nick?
Ik heet Nick Schilder. Dus niet ‘van Simon’. En ik heb het ontzettend naar mijn zin. Hoe ik op het podium overkom, staat heel dicht bij wie ik in het dagelijks leven ben. Ik heb weinig te verbergen. En ik denk dat mijn vriendin en vrienden me vooral ontzettend gefocust zullen noemen. Ik ben heel serieus met mijn vak bezig, en daarmee moet mijn omgeving soms ‘dealen’.

En hoe ben je als coach voor jouw team? Kunnen ze bij je uithuilen?
Het is nog niet voorgekomen, maar het kán wel. Ik ben een soort klankbord voor mijn kandidaten. En omdat ik zelf ooit heb meegedaan aan Idols, weet ik precies wat ze doormaken. Dit is een circus, hoor! Ik vind het al heftig wat Simon en ik de afgelopen jaren hebben doorgemaakt; moet je nagaan hoe dat voor de talenten is. Daarom overspoel ik ze niet met informatie. Ook al zie ik vijf verbeterpunten: ik geef er maar eentje aan. Alles stap voor stap.

Hoe is jouw leven veranderd sinds jullie bekend werden?
Nou, vijf jaar geleden woonde ik nog bij mijn ouders en inmiddels ben ik vader. Dat is wel wat anders. Daarbij hebben Simon en ik in vijf jaar zo veel ervaring opgedaan; een andere artiest doet daar misschien vijftien jaar over. Dat komt doordat we de buitenwereld en onszelf willen blijven verrassen, met nieuwe albums en programma’s. Dat doen we liever dan eten!

Heeft de geboorte van je dochter Nikki je muzikaal veranderd?
Het vaderschap is een enorme verbreding en verrijking van mijn leven en zorgt zeker voor nieuwe inspiratie. Maar dat gebeurt op een onbewust niveau; ik heb nog geen nummers over haar geschreven. Wel leef ik bewuster en sta ik vaker stil bij dingen, dus het vaderschap heeft absoluut veel impact.

Hebben jij en Simon nog een doel?
Dat hebben we nooit gehad. We hebben nooit van een vol Ahoy gedroomd, al voelde Symfonica in Rosso wel als een droom die uitkwam. Maar we genieten net zo veel van een optreden in een klein café. Voor ons gaat het om het effect dat je teweegbrengt bij mensen en niet om hoe groot de massa is die voor je neus staat.

The Voice of Holland, vrijdag RTL 4, 20.30 uur

Reageren