Interview: Yvon Jaspers en Ruben Nicolai

Yvon Jaspers (36) en Ruben Nicolai (34) hebben dit jaar allebei een Zilveren Televizier-Ster gewonnen. Maar de presentatoren hebben meer verschillen dan overeenkomsten. In het kerstnummer van Televizier praten Yvon en Ruben over succes, hun kracht, loyaliteit en de toekomst.

Hieronder lees je de rest van dit bijzondere gesprek.

DE BESTE ZIJN

R "Ik heb niet zoveel met de beste zijn. Daar ben ik te lui voor. Ik ben ontspannen."
Y "Dan is dat je kracht."
R "Dat ik zo ontspannen ben? Misschien wel.
Y "Het is trouwens geen wedstrijd om wie de beste is, denk ik. Het gaat er voor mij om te doen waar ik het beste in ben. Dat je voor jezelf het beste eruit haalt wat erin zit."
R "Volgens mij wordt talent enorm overschat. Als je iets leuk vindt en er genoeg tijd aan iets besteedt, gaat het vanzelf beter. Dat kost het ook geen moeite om in het weekend te werken of lange dagen te maken. En hoe beter jij bent, des te leuker het weer wordt."

OMGAAN MET KRITIEK

Y "Je moet goed beseffen wat je ergens gebracht heeft. Er is een aantal personen in mijn leven die – of ze het nu weten of niet – die daar een heel grote rol in hebben gespeeld."
R "Noem de persoon die dit het minst verwacht. Dat diegene dit straks leest en denkt: 'Yvon denkt aan mij!'"
Y "Martijn Bouwman. Een docent op de theaterschool en regisseur van Theo Maassen. Hij heeft mij geleerd hoe je met kritiek moet omgaan. Vrij essentieel."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110836/f632c759dffefe9d2c7c5de54896b8f4/article_photo_portrait

R "Dat kon je niet?"
Y "Dat kon ik absolĂșĂșt niet."
R "Thuis zeggen ze dat je het nog steeds niet kunt."
Y "Nee, maar ik kan het wel steeds beter. Martijn heeft me ook geleerd hoe je iets, of dit nou op televisie of in het theater is, kunt verbeteren door te repeteren. En hij heeft mij mijn man gegeven, onbewust."
R "Wow, die Martijn Bouwman!"
Y "Hij is getrouwd met Yvonne. En die Yvonne heeft een broer, Pieter, met wie ik nu getrouwd ben. Als ik het niet zo goed kon vinden met Martijn, had ik mijn man nu niet gekend."

Meer over:

Reageren