Irene Moors over De TV Kantine

Stamgasten maken de dienst uit in ‘De TV kantine’. Carlo Boszhard en Irene Moors persifleren vertrouwde gezichten en wat nieuwkomers.

Wat is er dit seizoen veranderd?
Irene: „Dit seizoen zetten we vaste types in de kantine. In de eerste serie deden we dat ook al, maar toen ging het de kijkers allemaal net wat te snel, omdat het allemaal nieuw was. Nu is het makkelijker te volgen. John de Mol, Bert van der Veer, Judith Osborn, René en Natasja Froger, Britt en Ymke, Maik de Boer, Marijke Helwegen, Angela Groothuizen en Roel van Velzen zitten elke week in de kantine. Bij het toilet zitten Patricia Paay en Patty Brard. Daarnaast hebben we veel scènes buiten de kantine opgenomen met nieuwe typetjes als Astrid Joosten, Rob Geus, Sophie Hilbrand, Jan Slagter en Eva Jinek. Verder veel persiflages op beroemde films en series met bekenden in de hoofdrollen.”

Waarom deze nieuwe opzet?
„We hebben al zo veel typetjes gespeeld, ik denk dat dit een verrijking is. Het bevordert ook het opnameproces. Dit is efficiënter, want nu kunnen Carlo en ik in één keer onze vaste types voor drie afleveringen achter elkaar opnemen. Wel zo handig als we een paar uur in de grime hebben gezeten.”

Zijn er weleens typetjes mislukt?
„Nee, eigenlijk niet. Als we iets willen, gaan we tot het gaatje om het te laten slagen. Dat kan soms uren duren. Het is altijd fijn als je iets kunt ‘pakken’, in de stem, de houding of het uiterlijk. Ik kijk ’s ochtends graag naar Eva Jinek; die is heel goed na te doen. Ze heeft zo’n specifieke manier van staan, interviewen en houding.”

In het begin was je onzeker over je acteerprestaties. Ben je dat nog?
„Die onzekerheid gaat nooit weg. Ik leg de lat hoog voor mezelf; het is nooit goed genoeg. Het blijft dus spannend, maar tegelijkertijd hebben we onszelf nu wel bewezen. Ik denk weleens: niet zeiken, je kunt het gewoon. Ik heb inmiddels wel wat meer zelfvertrouwen.”

Zit er een houdbaarheidsdatum aan De TV kantine?
„Het concept kan nog best even mee, maar aan Carlo en mij zit wel een houdbaarheidsdatum. Als we straks de vijftig gepasseerd zijn, wordt het wel heel lastig typetjes van twintig te spelen. Voor ons is het een keer afgelopen. Maar er zullen altijd tv-programma’s worden gemaakt met opvallende types, wat dat betreft blijft er genoeg te persifleren.”

Meer over:

Reageren