Iris, Chris, Edwin en Paul naar de finale

Na een avondvullende liveshow zijn de finalisten van The voice of Holland bekend.

Op de drempel van de finale werd met twee kandidaten per coach de stemming iets anders aangepakt. 

De sing off was er ditmaal niet bij. Zowel de coaches als het publiek hadden een bepalende stem. Alle coaches mochten 100 punten verdelen onder de twee finalisten, de stem van de kijkers thuis werd daar bij opgeteld.

Team Angela
Angela Groothuizen kreeg haar talenten Niels Geusenbroek en Erwin Nijhoff voor zich. In eerste instantie wilde Angela haar punten 50/50 verdelen, maar ze gaf aan dat dit flauw zou zijn. Daar voegde daar aan toe "ik ben een beetje misselijk, gelukkig is dit voor mij de laatste keer", verwijzend naar het feit dat John de Mol heeft aangekondigd haar te gaan vervangen in het derde seizoen van The voice. De punten van Angela: 55 aan Erwin, 45 aan Niels. 

De score van het publiek gaf de voorkeur aan Niels, maar de verdeling van Angela gaf de doorslag. Erwin gaat dus door.

Team Marco
Marco Borsato moest kiezen tussen Iris Kroes en Sharon Doorson, gaf hij vooraf al aan dat hij met beide talenten verder wilde, juist omdat ze zo lastig te vergelijken zijn. Hij vond het dan ook niet te doen te zeggen wie beter is, maar hij koos voor de zangeres die het meest onderscheidend was ten opzichte van de andere coaches.

Daarom ging Marco voor bescheidenheid en iets kleins: 51 procent voor Iris, de resterende 49 voor Sharon. De publieksstemmen zorgden ervoor dat Iris met een meer dan riante voorsprong de finale haalde.

Team Van Velzen
Roel van Velzen was genoodzaakt een keus te maken tussen aardrijkskundeleraar Wouter Vink en de flamboyante Brit Paul Turner. De charismatische Paul gaf aan dat hij 'really wanted to blijf here' en dat hij 'vlinders in zijn broek' had. Van Velzen noemde de twee halve finalisten niet te vergelijken, maar moest toch de knoop doorhakken. Omdat het programma The voice of Holland heet, kende Van Velzen 51 procent aan Wouter Vink toe, 49 voor Paul.

Het publiek was het daar niet mee eens en koos voor de excentrieke Brit.

Team Nick & Simon
Bij Nick en Simon ging de keus tussen Chris Hordijk en gedoodverfde publiekslieveling Charly Luske. Simon verklaarde dat het hem om het even was wie ze meenemen naar de finale, wat een boe-geroep in de zaal veroorzaakte. Het eindoordeel van de Volendamse coaches luidden 51 punten naar Charly en 49 naar Chris. 

De publieksstemmen gaven de doorslag en stuurden Chris verrassend genoeg naar de finale. 

 

 

Meer over:

Reageren